Preskocit navigáciu

Vrtuľnikári regrutujú aj škôlkarov


Vrtuľnikári regrutujú aj škôlkarov
Medzi hlavné úlohy, ktoré plnia príslušníci prešovského vrtuľníkového krídla, patrí obrana vzdušného priestoru Slovenskej republiky, priama podpora pozemných jednotiek, plnenie úloh leteckého výcviku, zabezpečenie dvadsaťštyri hodinovej leteckej pátracej záchrannej služby a pozemnej pátracej záchrannej služby, či plnenie úloh v prospech civilného sektora a ochrany obyvateľstva.
Okrem týchto hlavných úloh majú naši príslušníci občas aj príjemnejšie povinnosti. Jednou z nich bola aj zabezpečenie exkurzie prešovských škôlkarov z Materskej školy na Mukačevskej ulici po prešovskom útvare. Už pri vstupe do útvaru milé detské tváričky rozžiarili okoloidúcich a vytrhli ich z rutiny bežného pracovného dňa. Počas výletu, ktorý sa začal prechádzkou na letisko, sa deti chválili, čím by chceli byť v dospelosti. Odpovede sa rôznili, ale vyhrávalo najmä povolanie doktorky, či vodiča autobusu. Cestou na letisko sa však zastavili pri statických ukážkach leteckej a pozemnej techniky, alebo žasli nad každodennými činnosťami vojenského profesionála. O spestrenie programu sa postarali príslušníci Vojenskej hasičskej jednotky Prešov, ktorí si pre našich najmenších pripravili ukážku výstroje vojenského hasiča a rôzne druhy záchranných pomôcok. Poslušní škôlkari si za odmenu mohli zblízka obzrieť aj hasičskú pozemnú techniku a tí najlepší dokonca aj vyskúšať zapnúť hasičskú sirénu. Detskú odvahu vyskúšal aj čatár Martin Piroh v ochrannom odeve proti sálavému teplu, v ktorom deti viac pobavil ako vystrašil. Potom sa už deti rozbehli k vrtuľníku Mi-24, ktorý preliezli z každej strany. Na záver mali možnosť budúci školáci vidieť ukážku hasenia požiaru pomocou cisternového vozidla.
Účelom exkurzie škôlkarov bolo spoznať zamestnania a povolania rodičov. Pri odchode z útvaru už malí žiačikovia preferovali len tri povolania – vojak, hasič alebo pilot. A my už len môžeme konštatovať, že vrtuľníkové krídlo v Prešove nápor škôlkarov úspešne zvládlo a tešíme sa na podobné príjemné akcie tohto typu.

Vrtuľnikári regrutujú aj škôlkarovVrtuľnikári regrutujú aj škôlkarovVrtuľnikári regrutujú aj škôlkarovVrtuľnikári regrutujú aj škôlkarovVrtuľnikári regrutujú aj škôlkarovVrtuľnikári regrutujú aj škôlkarovVrtuľnikári regrutujú aj škôlkarovVrtuľnikári regrutujú aj škôlkarovVrtuľnikári regrutujú aj škôlkarovVrtuľnikári regrutujú aj škôlkarovVrtuľnikári regrutujú aj škôlkarov

Autor: por. Daniel NEHILA , Foto: autor - Dátum: 23.06.2014
Čítanosť: 7846
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share