Preskocit navigáciu

VII. ročník turnaja v hasičskom športe


VII. ročník turnaja v hasičskom športe
V dňoch 27.-29. mája 2014 sa konal v Nitre 7. ročník turnaja v hasičskom športe vojenských hasičských jednotiek OS SR.
Súťaže sa každoročne zúčastňujú vojenské hasičské jednotky Vzdušných síl OS SR. Okrem hasičov zo VzS bola tento rok pozvaná aj vojenská hasičská jednotka z VÚ 1056 Zemianske Kostoľany. Hasičský šport patrí do špeciálnej fyzickej prípravy, ktorá je súčasťou výkonu služby príslušníkov VHJ. Súťažilo sa celkovo v 3 disciplínach - požiarny útok vodou,  štafeta 8 x 50m vedľa seba a  pretek jednotlivca (beh na 60m) v priestoroch, ktoré poskytlo KR HaZZ  v Nitre. Súťažiace jednotky v Nitre strávilitri dni a o program sa im postarala VHJ Nitra. Vyhodnotenie hasičskej súťaže sa uskutočnilo 29. mája 2014 na nástupisku plrb za prítomnosti veliteľa plrb plukovníka gšt. Miroslava Lorinca, náčelníka štábu plrb podplukovníka Mariána Bernáta a náčelníka požiarnej ochrany VVzS kapitána Radovana Medveca.
Víťazom turnaj sa stala VHJ z Prešova, pred VHJ Nitra a tretia skončila VHJ zo Sliača.
V súťaži jednotlivcov sa na 1. mieste umiestnil desiatnik Marián Baláž z VHJ Prešov, 2. miesto získal nadrotmajster Roman Mikula z VHJ Zemianske Kostoľany a 3. miesto obsadil desiatnik Ivan Leššo z VHJ Prešov.
Priebeh a výsledky 7. ročníka potvrdili správnosť rozvíjania tradície turnaja v hasičskom športe, ktorý rozvíja nielen fyzické schopnosti jednotlivcov, ale predovšetkým súdržnosť a spoluprácu kolektívov VHJ. Za kvalitnú prípravu a organizáciu aktivity patrí vďaka KR HaZZ Nitra a všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii a logistickej podpore turnaja v hasičskom športe.

VII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športeVII. ročník turnaja v hasičskom športe

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 19.06.2014
Čítanosť: 5141
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share