Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Až na dno síl


Až na dno síl
Odborné taktické cvičenie roty podpory velenia, roty zásobovania a dopravy a roty opráv na posádkovom cvičisku „Kolíňanský vrch“ bolo vyvrcholením intenzívneho výcviku a sústredenej prípravy rôt práporu logistiky protilietadlovej raketovej brigády Nitra.
V dňoch 18. a 19. júna 2014 plnili jednotlivé roty pod taktickým námetom odborné úlohy, medzi ktoré patrili príprava stravy v poľných podmienkach, zabezpečenie prepráv, vykonanie doplnenia techniky v poli, zriadenie skladového hospodárstva, vodnej stanice a praktické vykonávanie opráv poškodenej techniky v poli.
Po vydaní predbežných rozkazov na presun a rekognoskácii trás vyrazili jednotlivé kolóny do priestorov rozmiestnenia. Po ich dosiahnutí a rozvinutí špecializovaných pracovísk profesionáli začali plniť odborné úlohy. V priebehu ich plneniasa museli vysporiadať s nečakanými situáciami, ktorými bolo napríklad pôsobenie diverzných skupín, kontakt s miestnym obyvateľstvom, požiar v tábore, prelet bezpilotného prostriedku, rôzne zranenia a mnoho ďalších simulovaných úloh.
 Riadiaci cvičenia veliteľ Práporu logistiky major Jozef TERLECKÝ vyslovil spokojnosť s celkovou úrovňou vycvičenosti príslušníkov rôt a vyzdvihol nasadenie, s akým jeho podriadení pristúpili k plneniu jednotlivých úloh. Vojaci tak opäť dokázali, že sú pripravení plniť odborné úlohy logistiky, na ktoré sú predurčení.

Až na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno sílAž na dno síl

Autor: kpt. Martin REPKA , Foto: kpt. Martin REPKA, kpt. Peter BARIAK - Dátum: 25.06.2014
Čítanosť: 5906
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share