Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Príprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeň


Príprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeň

  

V priestoroch protilietadlovej raketovej brigády sa 16. júna 2014 začal spoločný a odborný výcvik 81 profesionálnych vojakov pred ich vyslaním do mierovej operácie UNFICYP v rotácii september 2014.  Spoločný odborný výcvik potrvá štyri týždne.

            Celý spoločný odborný výcvik je koncipovaný na prípravu štábu, strážnej roty a podporných prvkov. Úlohou cvičiacich jednotlivcov a tímov je oboznámiť sa s aktuálnou situáciou v mieste vyslania, históriou ostrova, naučiť sa systém hlásení, prakticky nacvičiť riešenie incidentov, ako i  ďalšie druhy odbornej prípravy, ktoré na seba bezprostredne nadväzujú a ich dokonalé zvládnutie je nevyhnutné pre úspešné splnenie úloh po vyslaní do zahraničia.

            Úvodný týždeň výcviku bol zameraný na teoretické zamestnania vševojskovej prípravy – topografickej, spojovacej, jazykovej, psychologickej a zdravotníckej. Strelecká príprava bude preverená v 3. týždni výcviku. Získané teoretické vedomosti sa budú postupne aplikovať v praktických zamestnaniach, ku ktorým patrí napríklad aj potláčanie davu (crowd control) alebo práce ženistov pri detekovaní mín v mínovom poli. Dôležitou súčasťou výcviku je aj formovanie tímov, ktoré budú počas celého roka v operácii spolupracovať v zmysle príslovia „jeden za všetkých, všetci za jedného“. Význam tímovej práce objasnil pútavým spôsobom vojenský psychológ v praktických ukážkach. Jednou z najdôležitejších zručností je komunikácia v anglickom jazyku pri rádiovej komunikácii, ktorá bola a postupne bude naďalej preverovaná a preskúšaná v praktických zamestnaniach.    

            Záverečná fáza výcviku sa uskutoční v priestoroch posádkového cvičiska Kolíňanský vrch, kde budú na vojakov čakať náročné úlohy záverečného taktického cvičenia jednotky pred vyslaním do operácie OSN, ktoré komplexným spôsobom preverí pripravenosť a znalosti získané vo výcviku.

            Dosiahnuté výsledky spoločného odborného výcviku budú jedným z najdôležitejších podkladov pre komisiu veliteľa VzS OS SR, ktorá rozhodne a vyberie tých najlepších na konkrétne pozície slovenského kontingentu v operácii UNFICYP.


Príprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeňPríprava pred vyslaním do mierovej operácie UNFICYP – 1. týždeň

Autor: npor. Mária Bulenincová , Foto: rtn. Jozef Járek - Dátum: 25.06.2014
Čítanosť: 6395
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share