Výcvik pred nasadením do UNFICYP


Výcvik pred nasadením do UNFICYP

V Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície (CVaK VP) Vlkanová – Hronsek prebiehala v dňoch 23.6. až 4.7. 2014 spoločná príprava vybraných príslušníkov Vojenskej polície pred vyslaním do operácie UNFICYP na Cypre.

Cieľom výcviku bolo teoreticky a prakticky pripraviť príslušníkov Vojenskej polície na špecifiká anglickej slovnej zásoby používanej pri výkone služby, obmedzenia pri použití donucovacích prostriedkov, medzinárodné postupy služby dopravnej a poriadkovej polície a samozrejme streleckej prípravy v policajnej praxi so zameraním na výkon služby v podmienkach operácie UNFICYP.

Inštruktori CVaK VP v spolupráci s príslušníkom Útvaru Vojenskej polície Topoľčany rtm. Bc. Jozefom KMEŤOM rozdelili celý výcvik do dvoch častí.

V prvej všeobecnej časti boli v slovenskom jazyku inštruktormi vysvetlené vybrané časti Standing Operating Procedures v oblasti služobných zákrokov, služby dopravnej a poriadkovej polície, psychologickej prípravy a streleckej prípravy. Druhá – odborná časť bola vedená v anglickom jazyku a bola zameraná na vyplňovanie tlačív ktoré sa používajú v mieste nasadenia. Na záver prípravy frekventanti spracovali dokumentáciu k vytvoreným modelovým situáciám.

Ciele prípravy frekventanti splnili na veľmi dobrej úrovni.


Výcvik pred nasadením do UNFICYP

Autor: kpt. Ing. Pavol Sálus , Foto: kpt. Ing. Pavol Sálus - Dátum: 07.07.2014
Čítanosť: 11728
Verzia pre tlač

Skočiť na menu