Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Návšteva náčelníka generálneho štábu v Nitre


Návšteva náčelníka generálneho štábu v Nitre
Deň pred štátnym sviatkom sv. Cyrila a Metoda náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučík Milan Maxim navštívil protilietadlovú raketovú brigádu v Nitre.
Na úvod sa generálporučík Maxim prostredníctvom brífingu veliteľa útvaru plukovníka gšt. Miroslava Lorinca, za účasti hlavných funkcionárov brigády a hlavného poddôstojníka OS SR šbnrtm. Vladimíra Beluša, oboznámil s poslaním, hlavnou úlohou, štruktúrou a súčasnosťou protilietadlovej raketovej brigády a aktuálnym stavom spôsobilosti pozemných systémov PVO. Po brífingu a krátkom rozhovore sa náčelník GŠ OS SR v sprievode hlavných funkcionárov plrb presunul k prehliadke priestorov útvaru. Náčelník GŠ Maxim sa zaujímal o život, prípravu a aktuálne problémy príslušníkov útvaru. Pristavil sa pri vojakoch, pripravujúcich sa na ročné pôsobenie v mierovej operácii UNFICYP na Cypre. Krátkym príhovorom im zdôraznil dôležitosť operácie UNFICYP a pripomenul im zodpovednosť za splnenie úloh a reprezentáciu Slovenskej republiky. Ďalej generál pokračoval prehliadkou špecifických prvkov výzbroje a garážových priestorov v parku techniky. Tu bola pre neho pripravená statická ukážka vybranej techniky a výzbroje bojových jednotiek protilietadlovej raketovej brigády - PLRK S-300PMU, 2K12 KUB a PPLRK IGLA. Náčelník generálneho štábu OS SR sa zaujímal o určenie, zloženie a hlavné takticko - technické charakteristiky jednotlivých  zbraňových systémov. Po spoločnom obede sa poďakoval a rozlúčil so želaním všetkého dobrého pri plnení náročných úloh príslušníkmi brigády v budúcnosti.

Návšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v NitreNávšteva náčelníka generálneho štábu v Nitre

Autor: plrb , Foto: npor. Branislav ŠMONDRK - Dátum: 16.07.2014
Čítanosť: 5930
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share