Preskocit navigáciu

SEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYP


SEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYP

Dňa 15.7.2014 sa v priestoroch starovekého amfiteátra na Salamise, asi 5km od Kempu gen. M. R. Štefánika, vo večerných hodinách uskutočnilo odovzdávanie UN medailí príslušníkom SEKTORU 4, ako aj ostatným príslušníkom kontingentov, ktoré pôsobia v SEKTORE 4.

Celkovo bolo odmenených 102 príslušníkov z už spomínaných jednotiek. Medzi pozvanými hosťami nechýbali predstavitelia UNFICYPU, ako hlavný vojenský veliteľ misie UNFICYP generál major Chao Liu či náčelník štábu misie UNFICYP plukovník Angus Loudon, veľvyslankyňa Slovenskej Republiky na Cypre pani Oksana Tomová a veľvyslanec Maďarska na Cypre pán Balázs Botos, taktiež predstavitelia ďalších zastupiteľských úradov, ostatní príslušníci veliteľstva UNFICYP ako aj národní predstavitelia kontingentov, ktoré pôsobia v SEKTORE 4. Po ukončení slávnostného ceremoniálu boli všetci medailovaní a hostia pozvaní na večernú recepciu v priestoroch kempu gen. M.R. Štefánika vo Famaguste.

Zároveň dňa 22.7.2014 nás opäť poctil svojou návštevou hlavný vojenský veliteľ misie UNFICYP generál major Chao Liu, ktorý sa tentokrát prišiel rozlúčiť so SEKTOROM 4, keďže v mesiaci august ukončí svoje pôsobenie v misii UNFICYP.
Generál major Chao Liu vo svojich príhovoroch počas obidvoch udalostí vyzdvihol zodpovedný prístup všetkých príslušníkov SEKTORU 4 pri plnení operačných, ale aj podporných úloh, ako aj význam ich služby pod záštitou OSN pre podporu mieru na tomto už 40 rokov rozdelenom ostrove.


SEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYPSEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYPSEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYPSEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYPSEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYPSEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYPSEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYPSEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYPSEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYPSEKTOR 4 MEDAL PARADE a rozlúčka hlavného vojenského veliteľa misie UNFICYP

Autor: npor. Martin STANKO , Foto: rtn. Roman CHOVANEC - Dátum: 31.07.2014
Čítanosť: 2415
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share