Preskocit navigáciu

Prvá oficiálna návšteva hlavnej vojenskej veliteľky v Sektore 4 na Cypre


Prvá oficiálna návšteva hlavnej vojenskej veliteľky v Sektore 4 na Cypre

Nová, pred týždňom ustanovená hlavná vojenská veliteľka misie UNFICYP generálmajorka Kristin LUND z Nórska, ktorá vystriedala vo funkcii generálmajora Chao LIU, dňa 20. augusta oficiálne navštívila Sektor 4 na Cypre vo Famaguste.

Pri príležitosti tejto návštevy sa uskutočnil nástup jednotiek Sektoru 4, na ktorom hlavná veliteľka vo svojom príhovore ocenila kvalitný prístup príslušníkov Sektoru 4 k plneniu úloh a odvedenú prácu, ktorú táto multinárodná jednotka vykonala.

Po nástupe sa generálmajorka LUND formou brífingu oboznámila s plnením operačných úloh a s priestorom zodpovednosti Sektoru 4. Následne absolvovala prehliadku kempu gen. Štefánika a obed s príslušníkmi Sektoru 4.

V druhej časti svojej návštevy veliteľka navštívila pozície vo Varoshi, prechod Strovilia a patrolovaciu základňu CP-10, všetky v podriadenosti 3. čaty, kde slúžia slovenskí príslušníci.


Prvá oficionálna návšteva hlavnej vojenskej veliteľky v Sektore 4 na CyprePrvá oficionálna návšteva hlavnej vojenskej veliteľky v Sektore 4 na CyprePrvá oficionálna návšteva hlavnej vojenskej veliteľky v Sektore 4 na CyprePrvá oficionálna návšteva hlavnej vojenskej veliteľky v Sektore 4 na CyprePrvá oficionálna návšteva hlavnej vojenskej veliteľky v Sektore 4 na CyprePrvá oficionálna návšteva hlavnej vojenskej veliteľky v Sektore 4 na Cypre

Autor: npor. Martin Stanko , Foto: rtn. Roman Chovanec - Dátum: 03.09.2014
Čítanosť: 5787
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share