Preskocit navigáciu

Uplynulo sedem desaťročí od Slovenského národného povstania


Uplynulo sedem desaťročí od Slovenského národného povstania

Slovenské národné povstanie patri k najvýznamnejším historickým udalostiam moderných dejín Slovenska.
Dnes si jeho okrúhle 70. výročie spoločne pripomenuli aj príslušníci brigády bojového zabezpečenia (brbz) a práporu podpory velenia (prpv) dislokovaných práve v trenčianskych kasárňach SNP. Veliteľ brbz a zároveň veliteľ objektu kasárni SNP plukovník Ševčík zúčastneným zrekapituloval vojenské fakty tejto vojensko-politickej udalosti, ktorá zásadným spôsobom ovplyvnila ďalšie smerovania Slovenska vo vtedajšom období. Rovnako spomenul hodnoty, ktoré protifašistických bojovníkov a partizánov motivovali až do úspešného zavŕšenia Slovenského národného povstania aj napriek značným stratám na životoch. „Pamätajme na svoju históriu a priveďme aj mladú generáciu k jej poznaniu, aby sa poučila z chýb minulosti a nemusela ju prežiť ešte raz“, vyslovil v závere svojho vystúpenia plukovník Ševčík.
Pri tejto významnej príležitosti bol nastúpeným jednotkám prečítaný rozkaz prezidenta SR Andreja KISKU k 70. výročiu SNP a k 22. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky, ktorá je základom právneho poriadku štátu.
V závere spoločného slávnostného nástupu veliteľ brigády plukovník Ševčík ako aj veliteľ práporu podpory velenia ocenili štrnástich profesionálnych vojakov veliteľstva brbz a prpv medailami za vernosť OS SR a čestnými a odznakmi OS SR.


Uplynulo sedem desaťročí od Slovenského národného povstaniaUplynulo sedem desaťročí od Slovenského národného povstaniaUplynulo sedem desaťročí od Slovenského národného povstaniaUplynulo sedem desaťročí od Slovenského národného povstaniaUplynulo sedem desaťročí od Slovenského národného povstania 2Uplynulo sedem desaťročí od Slovenského národného povstania 2Uplynulo sedem desaťročí od Slovenského národného povstania 2

Autor: kpt. Téglašiová , Foto: práp. Kišac - Dátum: 28.08.2014
Čítanosť: 5489
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share