Preskocit navigáciu

Nemeckí vojaci navštívili vrtuľníkové krídlo v Prešove


Nemeckí vojaci navštívili vrtuľníkové krídlo v Prešove
Vrtuľníkové krídlo generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove poctili svojou návštevou príslušníci LTG 63 (Lufttransportgeschwader 63), transportného krídla, ktoré je situované v obci Hohn pri Rendsburgu, v spolkovej krajine Schleswig-Holstein, Nemecko.
 
Transportné krídlo LTG 63 je vyzbrojené lietadlami Transall C-160. Jeho príslušníci sú nasadzovaní v Afganistane, Afrike a Iraku. Ďalšou úlohou, ktorú krídlo plní je vzdelávanie a výcvik pilotov transportných lietadiel pre špeciálne operácii.
Táto jednotka  má tisícdvestopäťdesiat pracovníkov (vojaci a civilisti), z ktorých desať dobrovoľníkov v súčasnej dobe pracuje na rekonštrukcii nemeckého vojenského cintorína vo Važci.
 
Vzácnu návštevu privítal náčelník štábu krídla podplukovník Klučerovský, ktorý jej počas úvodnej prezentácie poskytol informácie o úlohách, ktoré vrtuľníkové krídlo plní, akou disponuje leteckou technikou a taktiež spomenul časté aktivity krídla v prospech verejného sektora, ako je pomoc civilnému obyvateľstvu pri likvidácii požiarov, povodní, alebo iných kalamít. Po teoretickej časti mala návšteva jedinečnú možnosť prezrieť si priestory leteckého simulátora Mi-17 MODER a tiež priestory technickej letky opráv a predpísaných prác, kde práve prebiehali práce na vrtuľníku Mi-17 LPZS.
 
V závere návštevy sa veliteľ jednotky LTG 63 kapitán Fedde poďakoval náčelníkovi štábu za vysokú úroveň prezentácie, odborných diskusií a príjemnú atmosféru počas celej návštevy.
 

Nemeckí vojaci navštívili vrtuľníkové krídlo v PrešoveNemeckí vojaci navštívili vrtuľníkové krídlo v PrešoveNemeckí vojaci navštívili vrtuľníkové krídlo v PrešoveNemeckí vojaci navštívili vrtuľníkové krídlo v PrešoveNemeckí vojaci navštívili vrtuľníkové krídlo v PrešoveNemeckí vojaci navštívili vrtuľníkové krídlo v PrešoveNemeckí vojaci navštívili vrtuľníkové krídlo v PrešoveNemeckí vojaci navštívili vrtuľníkové krídlo v Prešove

Autor: čat. Ing. Eva FLAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 11.09.2014
Čítanosť: 7800
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share