Preskocit navigáciu

Súčinnostné cvičenie hasičov v pohorí Čergov


Súčinnostné cvičenie hasičov v pohorí Čergov
Príslušníci vojenskej hasičskej jednotky (VHJ) vrtuľníkového krídla v Prešove sa spolu s kolegami z horskej služby Sabinov stretli dňa 11. septembra 2014 pri spoločnom cvičení na vrchu Lysá v pohorí Čergov, neďaleko mesta Sabinov.
Výcvik bol zameraný na prehĺbenie znalostí a zručností spojených so sebazáchranou a záchranou postihnutých osôb v ťažkom prístupnom teréne. Hasiči si precvičili predovšetkým zlaňovanie v skalnatom teréne, kde aj najjednoduchšia manipulácia s lanom môže viesť ku rôznym poraneniam. Vyskúšali si aj transport ranenej osoby do bezpečia zlanením vo dvojici, či jej presun pomocou lanovky.
Súčinnostné cvičenie bolo vykonané pod vedením vedúceho staršieho technika VHJ vrtuľníkového krídla nadrotmajstra Cinkaniča a veliteľa lezeckej skupiny desiatnika Lešša. Aj napriek premenlivému počasiu a mokrému terénu výcvik prebehol bez zranení a potvrdil, že odborná pripravenosť hasičov vrtuľníkového krídla je na vysokej úrovni.

Súčinnostné cvičenie hasičov v pohorí ČergovSúčinnostné cvičenie hasičov v pohorí ČergovSúčinnostné cvičenie hasičov v pohorí ČergovSúčinnostné cvičenie hasičov v pohorí ČergovSúčinnostné cvičenie hasičov v pohorí ČergovSúčinnostné cvičenie hasičov v pohorí Čergov

Autor: vk Prešov , Foto: vk Prešov - Dátum: 12.09.2014
Čítanosť: 7974
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share