Preskocit navigáciu

Viedenský dokument 2011 na Sliači


Viedenský dokument 2011 na Sliači

V piatok 12. septembra 2014 sa v priestoroch Zmiešaného krídla generálmajora Otta Smika Sliač uskutočnila návšteva podľa Viedenského dokumentu 2011 (VD ´11), ktorej sa zúčastnili predstavitelia 25 štátov (Belgicka, Bulharska, Českej republiky, Čiernej Hory, Dánska, Francúzska, Gruzínska, Holandska, Chorvátska, Macedónska, Maďarska, Nemecka, Nórska, Poľska, Portugalska, Rakúska, Rumunska, Ruskej federácie, Spojených štátov amerických, Španielska, Švajčiarska, Švédska, Talianska, Ukrajiny a Veľkej Británie). Viedenský dokument bol prijatý dňa 30. novembra 2011 vo Viedni. Účastnícke štáty sa prijatím tohto dokumentu zaviazali každoročne si navzájom vymieňať informácie o svojich vojenských silách, týkajúce sa ich organizácie, počtov osôb, hlavných zbraňových systémov a techniky. Každý účastnícky štát má povinnosť prijať a právo vykonať inšpekciu alebo vyhodnocovaciu návštevu, pričom VD ´11 presne stanovuje počet inšpekčných aktivít, ako aj ich priebeh.

Na úvod návštevy odzneli v priestoroch letiskového klubu prezentácie veliteľa vzdušných síl brigádneho generála Miroslava Korbu a veliteľa zmiešaného krídla plukovníka gšt. Vladimíra Lisého. Vo svojej prezentácii veliteľ zmiešaného krídla priblížil návšteve poslanie útvaru a oboznámil ich s celodenným programom. Príslušníci krídla pre nich pripravili prehliadku zariadení a pracovísk, ktoré sú súčasťou každodenného leteckého života.


Viedenský dokument 2011 na SliačiViedenský dokument 2011 na SliačiViedenský dokument 2011 na SliačiViedenský dokument 2011 na SliačiViedenský dokument 2011 na SliačiViedenský dokument 2011 na SliačiViedenský dokument 2011 na SliačiViedenský dokument 2011 na Sliači

Autor: zk Sliač - Dátum: 17.09.2014
Čítanosť: 5422
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share