Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Medzinárodné cvičenie MACE XVI úspešne vstúpilo do druhej polovice


Medzinárodné cvičenie MACE XVI úspešne vstúpilo do druhej polovice

V dobe od 8. septembra do 3. októbra 2014 prebieha na území Slovenskej republiky jedno z najväčších cvičení s medzinárodnou účasťou zo 14 krajín.

Do cvičenia MACE XVI sa aktívne zapájajú aj príslušníci brigády velenia, riadenia a prieskumu Zvolen. Príslušníci zmien pohotovostného systému Operačného centra brigády, okrem vykonávania štandardných úloh ochrany a prieskumu vzdušného priestoru SR, majú počas cvičenia možnosť vyskúšať si tieto činnosti v neštandartných podmienkach reálneho elektronického rušenia. Radaroví riadiaci bojového použitia v rámci cvičenia vykonávajú navádzanie domácich aj zahraničných lietadiel na vzdušné a pozemné ciele, taktiež v podmienkach sťažených vykonávaním reálneho elektronického rušenia.

Na zabezpečení úspešného priebehu cvičenia sa podieľajú aj ostatné podriadené jednotky bvrps Zvolen, ako sú prápor rádiolokačného prieskumu, rota podpory velenia vzdušných síl, ale aj množstvo príslušníkov logistiky.

Podmienky, v ktorých reálne cvičenie prebieha, využívajú okrem iného aj operátori technických prostriedkov pre vlastný odborný výcvik, kedy majú jedinečnú príležitosť preveriť si svoje odborné schopnosti.

K dnešnému dňu sa počas cvičenia uskutočnilo 40 letových misií. Cvičiace jednotky, ktoré pôsobia z leteckej základne Sliač, precvičujú postupy vedenia bojovej činnosti na pozemné prostriedky PVO a spôsoby prekonávania systémov týchto prostriedkov.

Včera sa príletom na leteckú základňu Sliač do cvičenia zapojili aj lietadlá typu JAS 39 GRIPEN, EF 2000A Typhoon, Rafale B a Learjet 35.


Medzinárodné cvičenie MACE XVI sa úspešne preklenulo do druhej poloviceMedzinárodné cvičenie MACE XVI sa úspešne preklenulo do druhej poloviceMedzinárodné cvičenie MACE XVI sa úspešne preklenulo do druhej poloviceMedzinárodné cvičenie MACE XVI sa úspešne preklenulo do druhej polovice

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 24.09.2014
Čítanosť: 8328
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share