Preskocit navigáciu

Rotácia personálu v UNFICYP a výmena veliteľov v Sektore 4


Rotácia personálu v UNFICYP a výmena veliteľov v Sektore 4

V dňoch 17. a 23. septembra 2014 sa uskutočnila rotácia slovenských profesionálnych vojakov, ktorí budú plniť mandát misie. Noví príslušníci misie po príchode začali s procesom preberania funkcií kľúčového personálu, aby mohli začať plniť úlohy mandátu misie UNFICYP po odchode svojich kolegov.

Po náročnom rotačnom týždni sa 22. septembra uskutočnilo slávnostné odovzdávanie funkcie veliteľa Sektoru 4 v kempe gen. M. R. Štefánika vo Famaguste, kde odchádzajúci veliteľ pplk. Miroslav Mišovic symbolicky odovzdal zástavu OSN a tým aj velenie v Sektore 4 pplk. Jaroslavovi Bitalovi. Medzi pozvanými hosťami nechýbali hlavní predstavitelia UNFICYP, a to hlavná predstaviteľka misie pani Lisa Buttenheim, hlavná vojenská veliteľka misie UNFICYP generálmajorka Kristin Lund, či slovenská ambasádorka na Cypre Oksana Tomová a daľší významní predstavitelia velenia misie, ako aj diplomatického zboru.

Zároveň sa uskutočnil aj slávnostný akt odovzdania chorvátskej vlajky odchádzajúcemu chorvátskemu kontingentu pri príležitosti ukončenia vojenského pôsobenia chorvátskeho kontingentu v misii UNFICYP. Generál majorka Kristin Lund vo svojom príhovore vyzdvihla zodpovedný prístup všetkých príslušníkov SEKTORU 4 pri plnení operačných, ale aj podporných úloh, poďakovala odchádzajúcemu chorvátskemu kontingentu za plnenie úloh pod záštitou OSN pre podporu mieru na tomto už 40 rokov rozdelenom ostrove a popriala novému veliteľovi Sektoru 4 veľa úspechov a elánu pri plnení náročných operačných úloh a velení mnohonárodnému sektoru.


Rotácia personálu v UNFICYP a výmena veliteľov v Sektore 4Rotácia personálu v UNFICYP a výmena veliteľov v Sektore 4Rotácia personálu v UNFICYP a výmena veliteľov v Sektore 4Rotácia personálu v UNFICYP a výmena veliteľov v Sektore 4Rotácia personálu v UNFICYP a výmena veliteľov v Sektore 4Rotácia personálu v UNFICYP a výmena veliteľov v Sektore 4Rotácia personálu v UNFICYP a výmena veliteľov v Sektore 4Rotácia personálu v UNFICYP a výmena veliteľov v Sektore 4

Autor: npor. Martin Stanko , Foto: rtm. Radoslav Hvišč - Dátum: 29.09.2014
Čítanosť: 5979
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share