Preskocit navigáciu

Zahraniční hostia na cvičení MACE XVI


Zahraniční hostia na cvičení MACE XVI

Pri príležitosti konania DV-Day (Distinguished Visitors Day), ktorý sa uskutočnil 29. septembra 2014 v rámci medzinárodného cvičenia TRIAL MACE XVI, navštívilo Slovenskú republiku takmer 30 zahraničných hostí. Na pôde leteckej základne Sliač ich privítal jej veliteľ plukovník Vladimír Lisý spolu s hlavným riadiacim cvičenia za slovenskú stranu podplukovníkom Adolfom Uličným a podplukovníkom Markom Thredgoldom za NATO.

Počas úvodných brífingov sa prítomní hostia na čele s francúzskym brigádnym generálom Richardom Reboulom a zástupcom vedúceho misie americkej ambasády v SR Normanom Thatcherom Scharpfom oboznámili s cieľmi a priebehom cvičenia. Po krátkej diskusii nasledovala v priestore letiska praktická ukážka leteckej techniky, po ktorej sa reprezentanti jednotlivých krajín stretli so svojimi cvičiacimi jednotkami.

V popoludňajších hodinách pokračoval program vo vojenskom priestore Lešť, kde hostí v mene veliteľa vzdušných síl osobne privítal jeho zástupca plukovník Vladimír Kováč a tiež riaditeľ Centra výcviku Lešť Ján Zvonár. Tu sa za prítomnosti slovenskej delegácie bližšie oboznámili so systémami protivzdušnej obrany Slovenskej republiky, ktoré sú spolu s ďalšími zahraničnými prostriedkami zapojené do cvičenia. Záver programu už tradične patril reálnej ukážke činnosti prostriedkov PVO.

Cvičenie TRIAL MACE XVI sa na Slovensku koná už po druhýkrát, naposledy to bolo v apríli 2012.


Zahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVIZahraniční hostia na cvičení MACE XVI

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 01.10.2014
Čítanosť: 7474
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share