Preskocit navigáciu

Exkurzia školákov zavítala na prešovské letisko


Exkurzia školákov zavítala na prešovské letisko
Priestormi vrtuľníkového krídla v Prešove sa dňa 10. októbra 2014 niesol detský smiech. Brány leteckej základne sa otvorili pre žiakov 1. stupňa Základnej školy Sibírska v Prešove.
Jasot žiakov bolo počuť už pri vstupe do útvaru, kde mali deti možnosť vidieť prvé kusy vojenskej leteckej a pozemnej techniky. Exkurzia sa však začala až v priestoroch letiska. Pre školákov príslušníci útvaru pripravili zaujímavý program, ktorý začal statickou ukážkou vrtuľníka Mi-17 M, či bojového vrtuľníka Mi-24. Dynamickým spestrením bola ukážka poslušnosti psa a zadržanie páchateľa po vniknutí do vojenského priestoru. Zahanbiť sa nenechali ani hasiči s ukážkou hasenia požiaru. Poslednou zastávkou účastníkov školského výletu bola statická ukážka nosnej výstroje a výzbroje jednotlivca, spolu s materiálom vojenskej hasičskej jednotky. Deti si na vlastnej koži mohli vyskúšať, aké je to držať zbraň, dýchať v maske, či komunikovať prostredníctvom spojovacej techniky. Zdravotný personál predviedol ošetrenie ranených v poli. Čerešničkou na torte príjemného dopoludnia bol odlet vrtuľníka.
Potom už malí školáci s radostnými úsmevmi a plní nových zážitkov nastupovali do autobusu s prianím, že keď raz vyrastú, budú chcieť pracovať vo vrtuľníkovom krídle v Prešove.

Exkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letiskoExkurzia školákov zavítala na prešovské letisko

Autor: por. Daniel NEHILA , Foto: autor - Dátum: 15.10.2014
Čítanosť: 7583
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share