Preskocit navigáciu

Sektor 4 vyhral Military Skills Competition


Sektor 4 vyhral Military Skills Competition
V skorých ranných hodinách dňa 3.12.2014 veliteľka jednotiek UNFICYP generálmajorka Kristin Lund slávnostne otvorila Cyprus Military Skills Competition – súťaž, v ktorej si pravidelne každých šesť mesiacov všetci príslušníci misie UNFICYP porovnávajú svoje vojenské zručnosti vo fyzicky náročných disciplínach už od roku 1980.

Vo výcvikom priestore sa stretlo osem tímov z jednotlivých sektorov a veliteľstva UNFICYP, ktoré počas celej súťaže išli na dno svojich síl, aby všetkým dokázali, že sú najlepší. Každý tím mal osem členov, ale len dva tímy mali vo svojich tímoch aj ženy, a práve tieto dva tímy boli zo Sektoru 4. Každý tím absolvoval vojenské disciplíny vytrvalostnom behu so záťažou, v jazde terénnym autom v členitom teréne s prekážkami, v navádzaní vozidiel so zaviazanými očami, v orientácii v teréne pomocou mapy, v zdolávaní prekážkovej dráhy so záťažou, v streľbe zo zbraní, v reakcii na rozličné incidenty, v zdolávaní prekážkovej dráhy so záťažou ako aj v záverečnej disciplíne, ktorá bola prekvapením a súťažiaci museli improvizovať a dokázať svojho tímového ducha, trpezlivosť ako aj logické myslenie.

Pri každej disciplíne mali naše tímy silnú podporu nielen zo strany Slovákov, ale aj Srbov, ktorí ich prišli podporiť a vytvoriť nezabudnuteľnú atmosféru za pomoci vuvuzel a reproduktormi ozvučeného UN auta, ktoré ich sprevádzalo od samotného začiatku až po víťazný koniec.

V minulosti už príslušníci Sektoru 4 trikrát po sebe vyhrali túto prestížnu súťaž, aj tentokrát v zmiešaných družstvách vystúpili na víťazný stupienok. Tím Bravo, zložený z maďarských a srbských príslušníkov Sektoru 4, získal prvé miesto a tím Alpha, zložený zo slovenských a srbských príslušníkov, dosiahol štvrté miesto. Týmto už štvrtým víťazstvom sa opäť zapísali do histórie tejto súťaže. Druhé miesto obsadili špeciálne pripravované jednotky Mobile Force Reserve a tretie miesto obsadilo veliteľstvo misie UNFICYP.

Tím Bravo si hrdo odniesol svoju trofej a veliteľ Sektoru 4 pplk. Jaroslav Bitala im s veľkým uznaním poďakoval za vynikajúci výkon a výbornú reprezentáciu Sektoru 4. Slovenskú časť tímu Alpha reprezentovali kpt. Ján Kolesár, rtm. Tomáš Barborík, rtn. Martin Suja, čat. Dušan Herda, des. Dušan Zetocha a rtm. Ivan Kravčák.

Sektor 4 vyhral Military Skills CompetitionSektor 4 vyhral Military Skills CompetitionSektor 4 vyhral Military Skills CompetitionSektor 4 vyhral Military Skills CompetitionSektor 4 vyhral Military Skills CompetitionSektor 4 vyhral Military Skills CompetitionSektor 4 vyhral Military Skills Competition

Autor: npor. Mária Bulenincová , Foto: rtn. Jozef Járek - Dátum: 09.12.2014
Čítanosť: 2724
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share