Preskocit navigáciu

Svätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídlo


Svätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídlo
Tento rok zavítal Mikuláš k deťom o niečo skôr. Aspoň k tým lepším, ktoré sa stretli v hangári vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša v Prešove v piatok 5. decembra 2014 v poobedňajších hodinách.
Už pri vstupe do hangáru nedočkaví potomkovia prešovských letcov otvárali ústa od úžasu, keď uvideli krásne vyzdobený hangár, peklo, ktoré sa neodváži navštíviť každé dieťa, či mikulášske sane v podobe vrtuľníka Mi-2. Svätý Mikuláš však tohto roku privítal deti trošku inak. Namiesto toho, aby vyšiel zo svojho vrtuľníkového povozu sa Mikuláš rozhodol spustiť z balkóna za pomoci lana ponad deti až k svojim netradičným saniam. Za túto jeho extrémnu vsuvku ho deti odmenili jasotom a obrovským potleskom. Potom sa už akčný Mikuláš postavil na pódium, kde privítal všetky deti spolu so svojimi pomocníkmi anjelmi, ktorí mu priniesli batoh plný darčekov. Tam už začalo to, na čo čakalo viac ako 130 detí. Každé jedno dieťa postupne dostalo príležitosť, aby Mikulášovi zaspievalo, zarecitovalo, alebo len sa mu posadilo na kolená a odpovedalo na jeho zvedavé otázky, či bolo dobré a či poslúchalo. No a potom prišiel ten vysnívaný okamih, keď za svoju poslušnosť deti dostali od Mikuláša balíček sladkostí. Stískali ho vo svojich rúčkach ako veľký poklad. Čakanie na to, kým sa dostanú na rad si deti mohli počas celého večera spríjemniť pozeraním rozprávok, hrami na x-boxe, pobehovaním a skákaním v nafukovacom hrade, či hrami, ktoré si pre nich pripravili čerti.
Vďaka dobrovoľnej snahe príslušníkov prešovského krídla mohli rodičia stráviť so svojimi ratolesťami krásne popoludnie, na ktoré určite tak skoro nezabudnú.
 
Ďakujeme, Mikuláš, za tie krásne chvíle,
za darčeky od teba, za úsmevy milé.
Stretneme sa o rok zas,
príď, Mikuláš, medzi nás.
 

Svätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídloSvätý Mikuláš navštívil aj prešovské vrtuľníkové krídlo

Autor: npor. Daniel NEHILA , Foto: vkPO - Dátum: 09.12.2014
Čítanosť: 7137
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share