Preskocit navigáciu

Vzdušné sily vykročili do nového roka 2015


Vzdušné sily vykročili do nového roka 2015
Slávnostným nástupom 7. januára si príslušníci veliteľstva vzdušných síl pripomenuli 22. výročie vzniku nezávislej, suverénnej a samostatnej Slovenskej republiky a súčasne aj vznik ozbrojených síl a vzdušných síl SR.

Prítomným sa prihovoril veliteľ vzdušných síl brigádny generál Miroslav Korba. Počas príhovoru zhodnotil, že rok 2014 pre vzdušné sily nebol ľahký, vyzdvihol množstvo splnených náročných úloh medzi ktoré patrilo najmä spracovanie a schválenie „Koncepcie rozvoja VzS“ a podpis zmluvy na nákup dvoch lietadiel C-27J SPARTAN, ktoré od roku 2016 nahradia lietadlá An-26. Taktiež vyjadril spokojnosť s rozšírením spôsobilostí operácie NATINAMDS o cezhraničnú operáciu s Českou republikou. Zároveň poďakoval príslušníkom vzdušných síl za prípravu, zabezpečenie a participáciu na domácich i medzinárodných cvičeniach v minulom roku.

Na záver brigádny generál Korba všetkým prítomným a ich rodinám poprial v novom roku 2015 pevné zdravie, rodinnú pohodu, veľa energie, elánu, dobrej vôle a chuti do práce pri napĺňaní spoločných cieľov.

„Želám si, aby som o rok z tohto miesta mohol povedať, že rok 2015 bol pre nás šťastný a úspešný“, povedal veliteľ vzdušných síl.

Vzdušné sily vykročili do nového roka 2015Vzdušné sily vykročili do nového roka 2015Vzdušné sily vykročili do nového roka 2015Vzdušné sily vykročili do nového roka 2015

Autor: vvzs , Foto: slob. Michal Malček - Dátum: 08.01.2015
Čítanosť: 6168
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share