Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Ministerská návšteva vo Zvolene


Ministerská návšteva vo Zvolene
Brigádu velenia, riadenia a prieskumu Zvolen 14. januára 2015 navštívila delegácia vlády Slovenskej republiky, v zložení minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler a minister zdravotníctva SR Villiam Čislák.

Po oficiálnom privítaní zástupcom veliteľa vzdušných síl OS SR plukovníkom Vladimírom Kováčom a veliteľom zvolenskej brigády plukovníkom gšt. Milošom Mosným, zástupca veliteľa brigády velenia, riadenia a prieskumu podplukovník Vladimír Jaklovský informoval prítomných ministrov o systéme spoločnej ochrany vzdušného priestoru severoatlantickej aliancie – NATINAMDS a o úlohách, ktoré v rámci spomenutého systému plnia deklarované sily a prostriedky pohotovostného systému vzdušných síl OS SR.

Hlavným bodom návštevy bolo oboznámenie a poučenie ministrov s pravidlami a zásadami činnosti národnej vládnej autority pri riešení zákroku proti narušiteľovi vzdušného priestoru SR v zmysle konceptu RENEGADE.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu, minister zdravotníctva, ako aj ďalší členovia vlády SR, v zmysle národnej legislatívy a na základe poverenia predsedom vlády SR, v prípade neprítomnosti ministra obrany zastávajú funkciu národnej vládnej autority, ktorá rozhoduje o použití síl a prostriedkov OS SR na zabezpečenie nedotknuteľnosti vzdušného priestoru SR.

Obaja ministri si na záver návštevy prezreli kľúčové pracoviská operačného centra brigády - stredisko riadenia a uvedomovania (CRC), centrálne miesto navedenia (GCI) a stredisko riadenia operácii (StrROp), kde boli náčelníkmi pohotovostných zmien oboznámení s úlohami a činnosťou na jednotlivých pracoviskách.

Ministerská návšteva vo ZvoleneMinisterská návšteva vo ZvoleneMinisterská návšteva vo ZvoleneMinisterská návšteva vo ZvoleneMinisterská návšteva vo ZvoleneMinisterská návšteva vo ZvoleneMinisterská návšteva vo Zvolene

Autor: rtm. Martin Boháč , Foto: autor - Dátum: 16.01.2015
Čítanosť: 7870
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share