Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Odborný výcvik UNFICYP


Odborný výcvik UNFICYP  

Dňom 22. januára 2015 sa v priestoroch posádkového cvičiska Kolíňanský vrch a cvičiska zmiešaného krídla Sliač začala druhá fáza výcviku prípravy príslušníkov OS SR určených pre nasadenie do marcovej rotácie do operácie UNFICYP.

Výcvik bude v nasledujúcich dňoch zameraný na aplikáciu teoretických vedomostí, získaných v prvej fáze spoločného výcviku, do praxe. Na jednotlivých pracoviskách sa pod dohľadom inštruktorov protilietadlovej raketovej brigády a príslušníkov kľúčového personálu preveruje plnenie operačných úloh, v rámci štandardných operačných postupov, ktoré sa budú od profesionálnych vojakov vyžadovať počas reálneho nasadenia.  Medzi tieto úlohy nepochybne patria reakcie na incidenty, pričom najväčší dôraz bude kladený
na jazykovú pripravenosť formou vyjednávania so skupinou rozohry (tvorené kľúčovým personálom), predstavujúcimi civilné obyvateľstvo Cypru, zahraničných turistov, ako aj opozičné ozbrojené sily pôsobiace v priestore operácie. V neposlednom rade sú precvičované aj nemenej dôležité úlohy ako poskytnutie prvej pomoci, kontrola na kontrolno – prepúšťacom mieste (check point), orientácia v teréne, rozpoznávanie techniky opozičných síl a potláčanie davu (crowd control). Počas celej odbornej prípravy je položený dôraz aj na rádiovú prevádzku v anglickom jazyku a na spracovanie jednotlivých druhov hlásení.  Personál sa pred nasadením nevyhne ani vodičskej príprave,  preskúšaniu z pravidiel cestnej premávky a strelieb vo výcvikovom priestore Tomášikovo v priebehu tohto týždňa.                   

Celkový proces odbornej prípravy cvičiacich je zároveň prípravou na finálnu fázu výcviku UNFICYP a to dvojdňového certifikačného taktického cvičenia.


Odborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYPOdborný výcvik UNFICYP

Autor: npor. GABLÍK , Foto: rtm. BOŠKO - Dátum: 27.01.2015
Čítanosť: 5545
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share