Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Odborná príprava ženijného personálu vojenskej operácie UNFICYP


Odborná príprava ženijného personálu vojenskej operácie UNFICYP

V priestoroch leteckej základne Sliač sa uskutočnila v dňoch 26.-29. januára 2015 odborná príprava ženijného personálu najbližšej rotácie vojenskej operácie UNFICYP. Odbornú prípravu pod vedením príslušníkov sliačskej základne absolvovali profesionáli z Hlohovca, Levíc, Nitry, Serede a Sliača.

Profesionálni vojaci absolvovali výcvik na plnenie úloh ženijnej čaty zaradenej do veliteľstva mierovej misie UNFICYP pod priamym riadením Force Engineer. Pod vedením staršieho dôstojníka skupiny letiskového zabezpečenia Zmiešaného krídla Sliač nadporučíka Slavomíra Poništa si osvojili vedomosti a zručnosti pri práci so stavebnou technikou. Celý výcvik bol nastavený na reálne situácie, s ktorými sa ženijná čata na Cypre stretne. Medzi hlavné úlohy ženijnej čaty pôsobiacej na Cypre patrí: údržba a oprava patrolovacích ciest a pozorovacích pozícii bojového zabezpečenia, rekonštrukcia a výmena vojenských zariadení, údržba mostov a odvodňovacích kanálov, poskytovanie technickej podpory pre ženijné práce, výstavba a údržba vrtuľníkových pristávacích plôch, údržba systému dodávok vody a kanalizačného systému, údržba elektroinštalácii a výstavba a údržba oplotení pre ochranu vojenských zariadení.

„Som rád, že stanovené úlohy odbornej prípravy boli splnené na požadovanej úrovni“, uviedol nadporučík Slavomír Poništ. O tom, že príprava ženijného personálu je vykonávaná
na profesionálnej úrovni svedčí aj fakt, že slovenská ženijná jednotka veliteľstva UNFICYP plní úlohy na vysokej úrovni a vzorne tak reprezentuje slovenský príspevok mierovej misie UNFICYP.


Odborná príprava ženijného personálu vojenskej operácie UNFICYPOdborná príprava ženijného personálu vojenskej operácie UNFICYPOdborná príprava ženijného personálu vojenskej operácie UNFICYPOdborná príprava ženijného personálu vojenskej operácie UNFICYPOdborná príprava ženijného personálu vojenskej operácie UNFICYPOdborná príprava ženijného personálu vojenskej operácie UNFICYPOdborná príprava ženijného personálu vojenskej operácie UNFICYP

Autor: npor. Ing. Peter Tkáč , Foto: autor - Dátum: 03.02.2015
Čítanosť: 6101
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share