Preskocit navigáciu

Medzinárodný deň žien vo vzdušných silách


Medzinárodný deň žien vo vzdušných silách
Pri príležitosti Medzinárodného dňa žien, ktorý vo väčšine kalendárov na svete pripadá na 8. marec, sa dnes zástupca veliteľa vzdušných síl plukovník Vladimír Kováč stretol s profesionálnymi vojačkami a zamestnankyňami veliteľstva, aby im poďakoval za ich celoročnú prácu a obetavosť.

Počas svojho príhovoru plukovník Kováč srdečne privítal dámy a ospravedlnil neprítomnosť veliteľa vzdušných síl brigádneho generála Miroslava Korbu. Následne sa so slovami vďaky a úcty prihovoril prítomným ženám. „Hlboko sa skláňam pred Vašou obetavosťou, ochotou, láskavosťou ale i humorom a dobrou náladou, ktorou okoreňujete chvíle každodenného života.“ Zároveň zaželal príslušníčkam veliteľstva vzdušných síl pevné zdravie, veľa šťastia a osobných i pracovných úspechov.

Samotná idea sviatku siaha až do roku 1910, kedy sa v Kodani konala medzinárodná konferencia žien, kde sa 8. marec ustanovil ako deň boja žien za sociálne a politické zrovnoprávnenie, za medzinárodnú solidaritu.

Medzinárodný deň žien vo vzdušných siláchMedzinárodný deň žien vo vzdušných siláchMedzinárodný deň žien vo vzdušných siláchMedzinárodný deň žien vo vzdušných siláchMedzinárodný deň žien vo vzdušných silách

Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: slob. Michal Malček - Dátum: 06.03.2015
Čítanosť: 5268
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share