Preskocit navigáciu

Návšteva srbského NGŠ


Návšteva srbského NGŠ Náčelník Generálneho štábu Srbských ozbrojených síl generál Ljubiša Diković navštívil 27. apríla 2015 SECTOR 4 na Cypre, v ktorom je síce vedúcou krajinou Slovensko, avšak priestor zodpovednosti zabezpečujú aj srbskí kolegovia spolu s Maďarmi a Ukrajincami.
Generál Diković absolvoval veľmi náročný deň, keďže si chcel prezrieť miesta, kde sú dislokovaní srbskí vojaci. Bol na patrolovacej základni na v Pyle, Kemp Sant Istvan Athienou a stretol sa aj s vojakmi v Kempe generála Štefánika. Počas svojej návštevy získal informácie o činnosti patrolovacích družstiev. Na operačných brífingoch dostal informácie o aktuálnych udalostiach a všeobecnej situácii. Za dôležité považoval aj informácie ako je veliteľ pplk. Jaroslav Bitala spokojný s prácou srbských vojakov a čo potrebujú pre to, aby mohol ich pôsobenie v misii zefektívniť. Rozprávali sa o tom, na akej úrovni je ich vzájomná kooperácia a či je výcvik Srbov dostatočný v zmysle schopnosti zladiť sa po nasadení s ostatnými jednotkami v sektore.
Návštevu ukončili vo Famaguste vzájomnou výmenou pamätných plakiet.


Návšteva srbského NGŠNávšteva srbského NGŠNávšteva srbského NGŠNávšteva srbského NGŠNávšteva srbského NGŠNávšteva srbského NGŠNávšteva srbského NGŠNávšteva srbského NGŠNávšteva srbského NGŠNávšteva srbského NGŠNávšteva srbského NGŠ

Autor: Main Office UNFICYP , Foto: Main Office UNFICYP - Dátum: 05.05.2015
Čítanosť: 1784
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share