Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup Vzdušných síl OS SR k 70. výročiu Dňa víťazstva nad fašizmom


Slávnostný nástup Vzdušných síl OS SR k 70. výročiu Dňa víťazstva nad fašizmom Dňa 6. mája sa konal slávnostný nástup príslušníkov veliteľstva Vzdušných síl OS SR k 70. výročiu Dňa víťazstva nad fašizmom a skončenia II. svetovej vojny.
Počas nástupu bol prečítaný rozkaz prezidenta Slovenskej republiky k tomuto významnému pamätnému dňu. Prezident Slovenskej republiky sa v ňom obrátil na príslušníkov ozbrojených síl SR s výzvou dôstojne si pripomínať obete protifašistického zápasu počas druhej svetovej vojny najmä zodpovedným plnením si svojich povinností pri zabezpečovaní obrany našej vlasti a pri plnení úloh na vojenských cvičeniach, v mierových pozorovateľských misiách a vo vojenských operáciách.
Tohto slávnostného nástupu sa zúčastnili predstaviteľ ústrednej rady Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov (SZPB) Pavel Šebeň a člen oblastného výboru SZPB podplukovník vo výslužbe Bohumil Kosa, ktorí udelili v mene SZPB pamätné medaily za významnú činnosť v presadzovaní pokrokových, demokratických a humanitných tradícii odkazu boja za slobodu a proti fašizmu príslušníkom Vzdušných síl OS SR. Pamätné medaile boli udelené nadpráporčíkovi Alojzovi Šiveckému, podpráporčíkovi Jaroslavovi Hláčovi, rotnému Jozefovi Kohanovi a kapitánovi Eduardovi Horváthovi ako ocenenie za dlhodobú spoluprácu s SZPB.

Slávnostný nástup Vzdušných síl OS SR k 70. výročiu Dňa víťazstva nad fašizmomSlávnostný nástup Vzdušných síl OS SR k 70. výročiu Dňa víťazstva nad fašizmomSlávnostný nástup Vzdušných síl OS SR k 70. výročiu Dňa víťazstva nad fašizmom

Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: rtm. Štefan Vozák - Dátum: 07.05.2015
Čítanosť: 4160
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share