Preskocit navigáciu

Hasiči z vrtuľníkového krídla cvičili na Laborci


Hasiči z vrtuľníkového krídla cvičili na Laborci
V dňoch 27. – 28.  apríla 2015 sa na rieke Laborec v Humennom konalo súčinnostné cvičenie hasičov vojenskej hasičskej jednotky Prešov a Záchrannej brigády Humenné.
Výcvik sa týkal najmä činností vykonávaných v rámci záchrany osôb a majetku počas povodní. Hasiči si vyskúšali odčerpávanie vody zo zatopených oblastí, kladenie norných stien, ktoré sa využívajú najmä pri ekologických haváriách na vodnej ploche na zachytávanie škodlivých látok. Záver súčinnostného cvičenia patril už tradične výcviku s motorovým člnom, kedy si vodcovia malého plavidla precvičili odplávanie od brehu, manévrovanie s člnom na vodnom toku po prúde aj proti prúdu a pristátie. Za Záchrannú brigádu Humenné riadil výcvik kapitán Myšľan, ktorý sa podelil najmä o bohaté skúsenosti zo zásahov počas povodní v rôznych regiónoch Slovenska.
Vďaka spolupráci s príslušníkmi záchrannej brigády si prešovskí vojenskí hasiči overili svoje schopnosti a  potvrdili pripravenosť k reálnemu zásahu predovšetkým pri záchrane ľudského života.

Hasiči z vrtuľníkového krídla cvičili na LaborciHasiči z vrtuľníkového krídla cvičili na LaborciHasiči z vrtuľníkového krídla cvičili na LaborciHasiči z vrtuľníkového krídla cvičili na LaborciHasiči z vrtuľníkového krídla cvičili na LaborciHasiči z vrtuľníkového krídla cvičili na Laborci

Autor: vkPO , Foto: vkPO - Dátum: 07.05.2015
Čítanosť: 7838
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share