Preskocit navigáciu

Slovenskí vojaci z mierovej misie UNFICYP reprezentovali na Oslavách Dňa Európy v cyperskej Nikózii


Slovenskí vojaci z mierovej misie UNFICYP reprezentovali na Oslavách Dňa Európy v cyperskej Nikózii Dňa 9. mája 2015 sa v Nikózii uskutočnili oslavy Dňa Európy organizované Úradom Európskeho parlamentu na Cypre, Zastúpením Európskej komiesie na Cypre a v spolupráci s Tlačovým a informačným úradom CY.
Osláv, ktoré sa tematicky niesli v znamení témy „Spoznaj Európu, ochutnaj Európu“, sa zúčastnilo aj 15 rezidentných zastupiteľských úradov z členských krajín EÚ, ktoré vo svojich národných stánkoch ponúkali propagačné materiály a tradičné jedlá a nápoje. V slovenskom stánku bolo možné nájsť jablkovú štrúdľu, tvarohový závin, či pagáče. Slovenskú kultúru priblížili návštevníkom aj slovenskí vojaci z mierovej misie UNFICYP, ktorí zatancovali tradičné ľudové tance v detvianskych krojoch.
Na 4-hodinových oslavách sa zúčastnilo viac ako 1000 návštevníkov. Slovenskú jednotku vzorne reprezentovali por. Michaela RAJNOHOVÁ a čat. Pavel STRAPKO.

Slovenskí vojaci z mierovej misie UNFICYP reprezentovali na Oslavách Dňa Európy v cyperskej NikóziiSlovenskí vojaci z mierovej misie UNFICYP reprezentovali na Oslavách Dňa Európy v cyperskej NikóziiSlovenskí vojaci z mierovej misie UNFICYP reprezentovali na Oslavách Dňa Európy v cyperskej Nikózii

Autor: npor. Mária Bulenincová , Foto: SR ambasáda na Cypre - Dátum: 18.05.2015
Čítanosť: 4594
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share