Preskocit navigáciu

Priaznivci letectva sa stretli vo Zvolene


Priaznivci letectva  sa stretli vo Zvolene

V dňoch 20. a 21. mája 2015 prebehlo vo Zvolene Jarné zasadanie leteckých zväzov vzdušných síl štrnástich európskych krajín združených v organizácii EUROPEAN PARTNERSHIP OF AIRFORCE ASSOCIATION (EPAA). Slovenská republika, zastúpená Slovenským leteckým zväzom generála Dr. Milana Rastislava Štefánika (SLZ), je v období rokov 2015 a 2016 predsedníckou krajinou EPAA.

Cieľom podujatia, nad ktorým prevzal záštitu minister obrany SR Martin GLVÁČ, bolo zviditeľniť SLZ, slovenské vojenské a civilné letectvo, letecký priemysel a Slovensko v európskom priestore ako vyspelú krajinu v srdci Európy.

Na príprave a organizácii podujatia sa podieľali vyčlenení príslušníci zmiešaného krídla Sliač a brigády velenia, riadenia a prieskumu Zvolen formou účasti na otváracom ceremoniáli a prípravy pietneho aktu pri pamätníku na mieste bývalého poľného letiska v obci Zolná pri Zvolene .

Jarného zasadania sa zúčastnil aj veliteľ Vzdušných síl OS SR brigádny generál Miroslav KORBA v sprievode funkcionárov Vzdušných síl OS SR. V úvode svojho vystúpenia v mene ministra obrany a náčelníka Generálneho štábu OS SR srdečne privítal všetkých účastníkov podujatia a vyslovil presvedčenie, že táto aktivita prispeje k posilneniu ďalšej spolupráce na medzinárodnej úrovni.

Následne vo svojej multimediálnej prezentácií priblížil účastníkom podujatia úlohy, štruktúru , výzbroj Vzdušných síl OS SR ako aj úlohy vyplývajúce z členstva NATO a ostatných medzinárodných štruktúr. Zvlášť však upriamil pozornosť na prebiehajúce modernizačné projekty vyplývajúce z prijatých koncepcií rozvoja spôsobilostí Vzdušných síl OS SR.

Súčasťou programu podujatia bola aj prehliadka leteckej techniky v priestoroch letiska Sliač, kde mali všetci účastníci možnosť vidieť okrem leteckých simulátorov a statickej ukážky leteckej techniky zmiešaného krídla Sliač aj leteckú techniku vrtuľníkového krídla Prešov a dopravného krídla Kuchyňa.


Priaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo ZvolenePriaznivci letectva  sa stretli vo Zvolene

Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: rtm. Štefan Vozák - Dátum: 22.05.2015
Čítanosť: 4741
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share