Preskocit navigáciu

Inšpekcia slovenskej techniky v operácii UNFICYP


Inšpekcia slovenskej techniky v operácii UNFICYP

Dňa 7.5.2015 bola v priestore kempu generála Štefánika vo Famaguste vykonaná inšpekcia dopravnou sekciou veliteľstva operácie UNFICYP v Nikózii pod názvom „Inspection of Contingent Owned Equipment”. Rovnaká kontrola bola vykonaná dňa 13.5.2015 v kempe Tatry na veliteľstve operácie v Nikózii u slovenskej ženijnej jednotky.

Inšpekcia bola zameraná na kontrolu vojenskej techniky, ktorú vlastní slovenský kontingent v operácii UNFICYP na Cypre.

Výsledok záverečnej správy bol pre slovenskú jednotku veľmi dobrý a to hlavne z dôvodu, že skupina prevádzky a opráv pod vedením kpt. Rastislava BALÁŽA, rtn. Zoltána BALOGHA a rtn. Mareka PULÍKA spolu s vodičmi slob. Dušanom HERKOM, slob. Kristiánom JUHOŠOM, slob. Petrom VAVREKOM, slob. Jaroslavom SCHNEIDGENOM, slob. Jaroslavom PAJERSKÝM, slob. Marianom HEČKOM, des. Petrom GAŽOM a des. Jaroslavom MAGEROM bola na predmetnú kontrolu pripravená na vysokej úrovni, čo pri dobe životnosti techniky a plnení náročných úloh v operácii nie je až také jednoduché. Vojenská technika pôsobiaca v operáciách má za sťažených klimatických a operačných podmienok zníženú dobu životnosti a preto je nevyhnutné venovať zvýšenú pozornosť pri jej údržbe a opravách. Zároveň technika slovenského kontingentu bola inšpekciou hodnotená ako najlepšie pripravená z pomedzi všetkých kontingentov pôsobiacich v operácii UNFICYP.


Inšpekcia slovenskej techniky v operácii UNFICYPInšpekcia slovenskej techniky v operácii UNFICYPInšpekcia slovenskej techniky v operácii UNFICYPInšpekcia slovenskej techniky v operácii UNFICYPInšpekcia slovenskej techniky v operácii UNFICYPInšpekcia slovenskej techniky v operácii UNFICYP

Autor: kpt. Rastislav Baláž , Foto: rtm. Tomáš Králik - Dátum: 27.05.2015
Čítanosť: 4548
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share