Preskocit navigáciu

Plastické vyobrazenie priestoru zodpovednosti


Plastické vyobrazenie priestoru zodpovednosti

Náčelník operačného oddelenia kapitán Stanislav VANÍK v spolupráci s veliacim poddôstojníkom štábnym nadrotmajstrom Milanom PAVLÍKOM v dobe osobného voľna vytvorili plastický stôl vyobrazujúci priestor zodpovednosti slovenských vojakov v rámci tzv. „buffer zóny“. „Plastický stôl pre pozíciu CP-10 bol mnou dlhodobejšie plánovaný a po pomerne dlhej dobe sme sa k jeho vyhotoveniu odhodlali. Dalo nám to veľa práce, ale myslím, že výsledok stojí za to,“ hovorí šbnrtm. Milan Pavlík.

Kapitán Stanislav Vaník dodáva: „Za vzor sme si vzali aj našich srbských kolegov, ktorí už takýto stôl majú a pri príprave a prezentáciách priestoru zodpovednosti je to nanajvýš vhodná pomôcka".

Plastické znázornenie priestoru zodpovednosti slovenských vojakov takto napomôže pri praktickej príprave nielen nasledujúcich rotácií, ale aj ako neoceniteľná pomôcka pri poskytovaní brífingov v rámci rôznych kontrol a návštev z veliteľstva misie UNFICYP, ako aj z iných nadriadených stupňov.


Plastické vyobrazenie priestoru zodpovednostiPlastické vyobrazenie priestoru zodpovednostiPlastické vyobrazenie priestoru zodpovednostiPlastické vyobrazenie priestoru zodpovednostiPlastické vyobrazenie priestoru zodpovednosti

Autor: šbnrtm. Milan Pavlík , Foto: rtn. Jozej Járek - Dátum: 11.06.2015
Čítanosť: 6033
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share