Preskocit navigáciu

Záverečný výcvik „IGLÁKOV“ na PC Kolíňanský Vrch


Záverečný výcvik „IGLÁKOV“ na PC Kolíňanský Vrch
Pred blížiacim sa medzinárodným cvičením TOBRUQ LEGACY 2015 v ČR vykonal protilietadlový oddiel IGLA sústredenú prípravu jednotiek predurčených pre mprsk PS OS SR, v termíne od 19. mája do 4. júna 2015 na Posádkovom cvičisku Kolíňanský vrch.
Počas takmer trojtýždňovej, v poradí už tretej tohtoročnej, sústredenej prípravy docvičili vybrané dve čaty PVO určené úlohy zo ZRÚV na výcvikový rok 2015. Výcvik bol zameraný najmä na témy z takticko-odbornej prípravy a bojovej služby s dôrazom na plnenie úloh nácvikov riadenia paľby na reálne ciele vedený v anglickom jazyku a taktiež na vševojskové zabezpečenie boja počas defenzívnych aktivít. Vyvrcholením záverečných dvoch týždňov príprav bolo splnenie podmienok Kontroly zladenosti pred Bojovými streľbami a následné vykonanie Takticko-poradového cvičenia zo stupňa plo IGLA. Možnosti PC KV boli vhodne využité aj na vykonanie zamestnaní z Vedenia bojových vozidiel, ktoré boli zamerané najmä na rozladenosť nových vodičov špeciálnych vozidiel OT-90 PVO a vodičov AVS ASTRA TATRAPAN v teréne.
Všetky stanovené úlohy výcviku boli precvičené a stav vycvičenosti oboch čiat PVO
je na požadovanej úrovni, o čom svedčia aj výsledky dosiahnuté počas TPC a KZ pred Bojovými streľbami - „VÝBORNE“. Dosiahnuté výsledky sú tiež dobrým predpokladom pripravenosti na zvládnutie nielen úloh medzinárodného cvičenia TOBRUQ LEGACY a samotných Bojových strelieb z PLRK IGLA v ČR ale aj úloh splnenia podmienok CREVAL previerky v rámci mechanizovanej prápornej skupiny v priestoroch VP VO Lešť v období september/október 2015.

Záverečný výcvik „IGLÁKOV“ na PC Kolíňanský VrchZáverečný výcvik „IGLÁKOV“ na PC Kolíňanský VrchZáverečný výcvik „IGLÁKOV“ na PC Kolíňanský VrchZáverečný výcvik „IGLÁKOV“ na PC Kolíňanský VrchZáverečný výcvik „IGLÁKOV“ na PC Kolíňanský VrchZáverečný výcvik „IGLÁKOV“ na PC Kolíňanský Vrch

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 11.06.2015
Čítanosť: 4632
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share