Preskocit navigáciu

Začala sa II. fáza výcviku modrých baretov


Začala sa II. fáza výcviku modrých baretov

V pondelok 15. júna 2015 sa začal druhý výcvikový týždeň jednotky pripravujúcej sa do najbližšej rotácie operácie UNFICYP. Po úvodnom týždni zameranom na teóriu, bude tento týždeň obohatený o praktický výcvik. Vedúcu úlohu prípravy prevzal na seba personál z protilietadlovej raketovej brigády Nitra za pomoci kľúčového personálu.

Budúce modré barety si v dňoch 15. až 19. júla prakticky nacvičia činnosť na kontrolných bodoch, natrénujú zvládanie davu a nepokojov ako aj činnosť po vstupe do mínového poľa. Nepochybne jednou z najdôležitejších úloh v jednotke pôsobenia je komunikácia. Počas simulovaného hliadkovania budú cvičiaci reagovať na predstierané incidenty, počas ktorých budú musieť komunikovať v anglickom jazyku. Pri riešení krízových situácií táto úloha nie je jednoduchá.

V závere týždňa sa celá cvičiaca jednotka presunie do priestorov Kolíňanského vrchu, kde bude vykonané preverenie z pravidiel cestnej premávky a zdravotníckej prípravy.

„Aj napriek množstvu stále nových informácií a náročnosti výcviku, každým dňom dochádza u cvičiacich k progresu. Dôkazom sú výsledky každodenného preverovania znalostí a zručností. Práve počas praktických zamestnaní tohto týždňa budú cvičiaci kooperovať ako jeden tím, čo je nevyhnutnosťou počas pôsobenia jednotky mimo územia SR. Okrem získania praktických skúseností sa jednotka naučí ťahať za jeden koniec a stmelí sa“, povedal podplukovník Miroslav Belanský, budúci veliteľ kontingentu sektoru 4.


Začala sa II. fáza výcviku modrých baretovZačala sa II. fáza výcviku modrých baretovZačala sa II. fáza výcviku modrých baretovZačala sa II. fáza výcviku modrých baretovZačala sa II. fáza výcviku modrých baretovZačala sa II. fáza výcviku modrých baretov

Autor: npor. Jana Daňová , Foto: prlb Nitra - Dátum: 16.06.2015
Čítanosť: 4772
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share