Preskocit navigáciu

Vznikol Odbor podpory vzdušných síl GŠ OS SR


Vznikol Odbor podpory vzdušných síl  GŠ OS SR
Dňa 1. júla 2015 vznikol nový Odbor podpory vzdušných síl OS SR generálneho štábu ozbrojených síl SR. Táto zložka vzniká vo veľmi príhodnej dobe, pretože Ozbrojené sily SR začínajú realizovať historicky najväčšie projekty prezbrojenia leteckej a zabezpečujúcej techniky vzdušných síl.

Odbor bude plniť najmä úlohy spojené s realizáciou spustených projektov prezbrojovania, koordináciou činnosti medzi úradmi MO SR a ďalšími ministerstvami SR, štábmi a odbormi GŠ OS SR v súvislosti s použitím letectva a protivzdušnej obrany pre plnenie úloh v domácom alebo medzinárodnom krízovom manažmente. Bude zároveň plniť aj úlohu poradného orgánu náčelníka generálneho štábu v oblastiach vysokošpecializovaných činností letectva a PVO a bude zastupovať generálny štáb v projektoch medzinárodnej spolupráce v oblasti letectva. V neposlednom rade bude tento odbor koordinovať a metodicky usmerňovať organizáciu prípravy špecialistov letectva a PVO vo vzťahu k novovznikajúcemu projektu vojenského vzdelávania.

Odbor sa skladá z dvoch oddelení - Oddelenia plánovania a Oddelenia podpory a bude obsadený najskúsenejšími príslušníkmi vzdušných síl, odborníkmi v oblastiach letectva, palebných a prieskumných prostriedkov PVO, operačného plánovania a logistického zabezpečenia.

Odbor bude riadiť plukovník Adolf Uličný, bývalý príslušník veliteľstva vzdušných síl, ktorý má 5 ročné praktické skúsenosti z Odboru pre operácie veliteľstva vzdušných síl, medzinárodné skúsenosti z pôsobenia v štruktúrach NATO ako i z operácií UNFICYP a ISAF.


Autor: plk. Adolf Uličný , Foto: vvzs - Dátum: 03.07.2015
Čítanosť: 5896
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share