Preskocit navigáciu

Letná súťaž vo vojenských zručnostiach


Letná súťaž vo vojenských zručnostiach

Počas horúceho 1. júla sa tento rok konala prestížna „Military skills competition“. Súťažiaci, ktorí sa pripravovali niekoľko mesiacov už strácali nádej, že vôbec budú mať šancu zmerať si svoje sily. Pôvodný májový termín tejto tradičnej udalosti misie UNFICYP sa totiž presunul najmenej trikrát kvôli rôznym operačným úlohám. Nebolo ľahké udržať si motiváciu a rozumne nakladať s fyzickými silami, aby zostali na súťažný deň. Dva tímy Sektoru 4 mali šťastie, že od začiatku až do konca nemuseli meniť súťažnú zostavu. Iné tímy toľko šťastia totiž nemali. Občas je v tejto súťaži tiež náročné splniť podmienku minimálne jednej ženy v tíme.
Keďže na Cypre je leto v plnom prúde, súťažné disciplíny boli upravené na podmienky júlového počasia. Štartovný výstrel zaznel o hodinu skôr ako zvyčajne. Trasa zostala nezmenená, odbehlo sa takmer 7 km so záťažou. Zostali taktiež streľby z ručných zbraní. Strieľalo sa zo štyroch rôznych pôloh a vzdialeností. Preverili našu schopnosť reagovať na incidenty v nárazníkovej zóne, aj to, ako fungujeme ako tím počas špeciálnej úlohy hlavnej veliteľky. Pri úlohe z vodičských zručností slovenský tím alfa nemal konkurenciu. Prekážková dráha bola tentokrát nahradená plaveckou štafetou v maskáčoch.
Veliteľ Sektoru 4 pplk. Jaroslav BITALA bol pravdepodobne najspokojnejší z veliteľov, keďže oba jeho tímy sa dostali na stupienky víťazov. Maďarskí tím bravo obhájil posledné víťazstvo súťaže a opäť bol prvý. Slovenskí tím alfa obsadil tretiu priečku.
Tím alfa viedol npor. Ľuboš ČERVEŇ a o fyzickú prípravu sa staral nrtm. Marián BOKOR. Kompletnú zostavu dopĺňali por. Michaela RAJNOHOVÁ, rtm. Martin BEBEJ, rtn. Martin SUJA, rtn. František BELÁK, des. Peter MARKUSEK a slob. Michal PAŠÁK.
Účasť na takejto súťaži je zaujímavou skúsenosťou a my sme sa minimálne naučili, že víťazstvo sa rodí v hlave.


Letné súťaž vojenských zručností1Letné súťaž vojenských zručností1Letné súťaž vojenských zručností1Letné súťaž vojenských zručností1Letné súťaž vojenských zručností2Letné súťaž vojenských zručností2Letné súťaž vojenských zručností2Letné súťaž vojenských zručností2Letné súťaž vojenských zručností3Letné súťaž vojenských zručností3Letné súťaž vojenských zručností3Letné súťaž vojenských zručností3Letné súťaž vojenských zručností4Letné súťaž vojenských zručností4Letné súťaž vojenských zručností4Letné súťaž vojenských zručností4Letné súťaž vojenských zručností5Letné súťaž vojenských zručností5Letné súťaž vojenských zručností5Letné súťaž vojenských zručností5Letné súťaž vojenských zručností6Letné súťaž vojenských zručností6Letné súťaž vojenských zručností6Letné súťaž vojenských zručností6Letné súťaž vojenských zručností7Letné súťaž vojenských zručností7Letné súťaž vojenských zručností7Letné súťaž vojenských zručností7Letné súťaž vojenských zručností8

Autor: MAIN OFFICE , Foto: rtn. Jozef JÁREK - Dátum: 15.07.2015
Čítanosť: 8641
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share