Preskocit navigáciu

Stretnutie veliteľa Vzdušných síl OS SR s primátormi a starostami obcí z okolia letiska Sliač


Stretnutie veliteľa Vzdušných síl OS SR s primátormi a starostami obcí z okolia letiska Sliač

V utorok dňa 14. júla 2015 privítal brigádny generál Miroslav Korba v priestoroch veliteľstva vzdušných síl delegáciu primátorov a starostov obcí z okolia letiska Sliač a predstaviteľov občianskeho združenia DOST. Cieľom návštevy bola snaha o hľadanie ďalších možností ako vyjsť v ústrety obyvateľom v okolí letiska Sliač, ktorí sú zaťažovaní hlukom, ktorý je však neoddeliteľnou súčasťou prevádzky letiska.

Na úvod brigádny generál Korba vykonal multimediálnu prezentáciu Vzdušných síl OS SR, v ktorej prítomným bližšie priblížil hlavné úlohy Vzdušných síl OS SR a záväzky vyplývajúce z členstva v NATO.

Následne náčelník Oddelenia leteckého výcviku podplukovník Josef Hausner vysvetlil zúčastneným základné postupy odletov a príletov zo zón, metodiky výcviku a mechaniku letu. Náčelník Oddelenia bezpečnosti letov podplukovník Koloman Bornemisza predniesol súhrn opatrení na zníženie hluku v okolí letiska Sliač, ktoré sú platné a dodržiavané v OS SR a poukázal na prísne dodržiavanie pravidiel bezpečnosti letov, ktoré sú bezprostrednou prioritou vzdušných síl.

Na záver veliteľ zmiešaného krídla plukovník gšt. Vladimír Lisý zdôraznil rozvoj regiónu, na ktorom sa výraznou mierou podieľa zmiešané krídlo Sliač a Sliač a.s.

Rokovanie pokračovalo voľnou diskusiou počas obeda, na ktorý všetkých prítomných pozval veliteľ vzdušných síl. Stretnutie bolo zo strany starostov a primátorov hodnotené veľmi kladne.


Stretnutie veliteľa Vzdušných síl OS SR s primátormi a starostami obcí z okolia letiska SliačStretnutie veliteľa Vzdušných síl OS SR s primátormi a starostami obcí z okolia letiska Sliač

Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: slob. Michal Malček - Dátum:
Čítanosť: 2862
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share