Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti


„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti V dňoch 22.6. až 9.7. 2015 sa jednotky, zložené z vyčlenených obslúh a naplnené
na deklarované počty, pod velením veliteľa 2. protilietadlovej raketovej skupiny podplukovníka Ľubomíra STOLÁRIKA a pod odborným riadením výcviku majorom Radekom PTÁČNÍKOM, zúčastnili intenzívneho výcviku vo VP VO Lešť. Tohtoročný výcvik bol premiérový v jednom z hlavných cieľov vyvedenia a to: „Zladiť činnosť účelového zoskupenia na plnenie Národného cieľa síl 2013 (mechanizovanej brigády) vybranými jednotkami 2. plrsk a tbat/to“.
V prvom týždni výcviku si vyčlenené batérie precvičili presuny, bojovú činnosť v palebnom postavení, bojové zabezpečenie a aj bojovú činnosť obslúh pri streľbe na vzdušné ciele
za zložitej vzdušnej situácie. Na veliteľskom stanovišti, v novej zostave GOC sa precvičovali najvhodnejšie varianty velenia a riadenia paľby podriadených jednotiek centralizovaným
aj decentralizovaným spôsobom. Počas nočného výcviku vykonali vodiči pásových vozidiel jazdy s použitím prístrojov nočného videnia.
V nasledujúcom týždni boli precvičené úlohy zladenia a spoločnej činnosti veliteľského stanovišťa a podriadených jednotiek, do zostavy ktorých bola začlenená technická batéria z technického oddielu. Spoločné Takticko-poradové cvičenie ukázalo oblasti, ktoré bude potrebné ešte v budúcnosti zladiť.
Posledný týždeň poľného výcviku jednotiek vo VP VO Lešť sa vyvedené palebné batérie
2. protilietadlovej raketovej skupiny zamerali na zdokonaľovanie časových noriem z rozvinutia plrbat do bojovej zostavy pomocou automatickej orientácie. Úlohy boli splnené čiastočne z dôvodu vykonávania neočakávaných opráv techniky v poľných podmienkach.
Z dôvodu zastaranej spojovacej techniky v zostave 2. plrsk a zabezpečenia prenosu dátových informácií medzi veliteľskými stanovišťami a podriadenými jednotkami bola do zostavy účelového zoskupenia doplnená obsluha MOKYS.
Úlohy intenzívneho výcviku boli splnené, ale poukázali na potrebu zlepšiť technické zabezpečenie a vykonanie ďalšieho spoločného výcviku.

„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti„KUBáci“ pri plnení Národného cieľa síl na Lešti

Autor: kpt. Ing. Peter Čief , Foto: npor. Ing. Zdenko Luterančík - Dátum: 03.08.2015
Čítanosť: 4790
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share