Preskocit navigáciu

Oslavy 71. výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici


Oslavy 71. výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici

Dňa 29. augusta 2015 sa ako každoročne konal pietny akt a slávnostné zhromaždenie pri príležitosti 71. výročia Slovenského národného povstania. Oslavy sa už tradične konali pri Pamätníku SNP v Banskej Bystrici.

Hlavným organizátorom podujatia je Múzeum SNP Banská Bystrica s cieľom pripomenúť si 71. výročie významnej dejinnej udalosti, ktorou je Slovenské národné povstanie, kedy 29. augusta 1944 povstal národ proti fašistickej okupácii počas 2. svetovej vojny

Oslavy v Banskej Bystrici odštartovali preletom skupiny lietadiel L-39, L-159, HAWK a stíhacích lietadiel MiG-29. Profesionálni vojaci prispeli do programu statickými a dynamickými ukážkami. Nechýbal ani výsadok padákových odborníkov letectva vzdušných síl.

„Príslušníci vzdušných síl sa vždy hrdo hlásili o odkazu našich predkov, preto s rešpektom a úctou udržiavajú a rozvíjajú tradície slovenského vojenského letectva,“ hovorí brigádny generál Miroslav Korba.

Na oslavách v Banskej Bystrici sa zúčastnil aj prezident SR a hlavný veliteľ Ozbrojených síl SR Andrej Kiska, predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini, predseda vlády SR Róbert Fico, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR genpor. Milan Maxim.


Oslavy 71. výročia Slovenského národného povstania v Banskej BystriciOslavy 71. výročia Slovenského národného povstania v Banskej BystriciOslavy 71. výročia Slovenského národného povstania v Banskej BystriciOslavy 71. výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici

Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 29.08.2015
Čítanosť: 8628
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share