Preskocit navigáciu

Inšpekcia hlavnej veliteľky


Inšpekcia hlavnej veliteľky

Na konci augusta zavítala opäť do Famagusty hlavná veliteľka misie generál majorka Kristin LUND spolu s viacerými náčelníkmi kľúčových oblastí, ktorí riadia misiu UNFICYP. Účelom jej návštevy bolo zhrnúť skúsenosti kľúčového personálu v Sektore 4 z jeho pôsobenia v posledných mesiacoch. Veliteľku zaujímali najväčšie výzvy, s ktorými sa v ich práci stretli, aké majú odporúčania pre zlepšenie či uľahčenie svojej práce, ale aj práce iných.

Hovorilo sa o každodenných problémoch a rôznych logistických výzvach. Spomínali sa náročné situácie spojené s komunikáciou s domácim obyvateľstvom, ktorí sú aj po rokoch plní silných emócií. Preberala sa aj naša snaha fungovať ako jeden celok navzdory tomu, že v kempoch žijeme štyri národy pohromade.

Inšpekčný tím si ďalej osobne prezrel priestory ošetrovne, keďže na jej úpravu sa v poslednom období vynaložilo veľa síl. Pozreli si aj vodičskú techniku a priestory dielní, kde sa mohli presvedčiť, že naši ľudia sú skutočne multifunkční pracovníci.

Po prehliadke zmien a pokrokov v kempe sa vydali do „terénu“, do priestoru zodpovednosti Sektoru 4. Stále je dosť miest, s ktorými sa môže pani generálka nanovo zoznamovať. A preto išli tento krát do jednej z vyľudnených gréckych dedín, do Achny, ktorá je južne od okraja nárazníkovej zóny.

V čase tureckej invázie z nej domáci obyvatelia zo strachu odišli, aby si v neďalekom lese vybudovali stanovú dedinu. Neskôr sa stany premenili na domy a obyvatelia mali svoju dedinu späť a ich staré domy zostali na pôvodných miestach opustené a pod kontrolou vojakov.

Hlavná veliteľka misie na Cypre má výraznú snahu o zlepšovanie podmienok pre prácu, dbá na vysokú pripravenosť ľudí, ktorí pod jej velením pracujú, a preto je pre Sektor 4 veľké zadosťučinenie, keď výsledok inšpekcie hodnotí ako výborný.


Inšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľkyInšpekcia hlavnej veliteľky

Autor: OPS UNFICYP , Foto: OPS UNFICYP - Dátum: 16.09.2015
Čítanosť: 1511
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share