Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka UNFICYPu v Nitre


Slávnostná rozlúčka UNFICYPu v Nitre

V piatok 11. septembra 2015 zazneli na nástupisku protilietadlovej raketovej brigády v Nitre tóny hymny Slovenskej republiky pri príležitosti slávnostnej rozlúčky príslušníkov, ktorí budú nasledujúci rok plniť úlohy mimo územia nášho štátu, na Cypre. Medzi vzácnymi pozvanými hosťami, ktorí sa zúčastnili slávnostného aktu bol okrem iných aj Zástupca veliteľa vzdušných síl plukovník Vladimír Kováč, či Hlavný poddôstojník ozbrojených síl Slovenskej republiky Vladimír Beluš.
Plukovník Kováč vo svojom príhovore vyjadril presvedčenie, že odchádzajúci profesionáli budú plniť pred nich postavené úlohy s úctou a odhodlaním a tým prispejú veľkou mierou
k plneniu cieľov cyperskej misie. UNFICYP je najstaršia misia v rámci OSN a jej hlavnou úlohou je zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskou a tureckou stranou.
Protilietadlová raketová brigáda v Nitre pripravuje personál OS SR na plnenie úloh v misii UNFICYP od roku 2009 a v aktuálnej rotácii september 2015 vycvičila a pripravila celkom 86 profesionálnych vojakov, ktorí v dvoch rotačných letoch vystriedajú svojich kolegov na ostrove Cyprus.

 

 

 

Slávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v NitreSlávnostná rozlúčka UNFICYPu v Nitre

Autor: npor. Branislav ŠMONDRK , Foto: rtm. Igor BOŠKO - Dátum: 15.09.2015
Čítanosť: 4549
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share