Preskocit navigáciu

Funkcionári vrtuľníkového krídla privítali delegáciu veľvyslanectva Veľkej Británie a Severného Írska


Funkcionári vrtuľníkového krídla privítali delegáciu veľvyslanectva Veľkej Británie a Severného Írska

Prešovské vrtuľníkové krídlo navštívila minulý týždeň delegácia veľvyslanectva Veľkej Británie a Severného Írska. Martin Kay s asistentkou Miriam Fajnorovou pricestovali do Prešova vo štvrtok 17. septembra popoludní.

V Sieni cti ich privítal veliteľ krídla plukovník Róbert Tóth, jeho zástupca podplukovník Peter Fabišík, náčelník štábu podplukovník Pavel Klučerovský a hlavný inžinier podplukovník Erik Kropuch. V úvode predstavil plukovník Tóth vzácnej návšteve v krátkej prezentácii hlavné úlohy útvaru, ako aj jeho históriu, štruktúru či cvičenia. Potom sa už delegácia spolu s funkcionármi presunula do hangáru, kde si pozreli práce na vrtuľníku Mi-17 LPZS aj jeho interiér. Poslednou zastávkou bol simulátor Mi-17 MODER, kde si delegácia vyskúšala výcvik slovenských vojenských pilotov v praxi.

Stretnutie sa nieslo v priateľskom duchu a výbornej nálade. V závere sa návšteva poďakovala za pripravený program, ústretovosť aj zodpovedanie náročných otázok.


Funkcionári vrtuľníkového krídla privítali veľvyslanca Veľkej Británie a Severného ÍrskaFunkcionári vrtuľníkového krídla privítali veľvyslanca Veľkej Británie a Severného ÍrskaFunkcionári vrtuľníkového krídla privítali veľvyslanca Veľkej Británie a Severného ÍrskaFunkcionári vrtuľníkového krídla privítali veľvyslanca Veľkej Británie a Severného ÍrskaFunkcionári vrtuľníkového krídla privítali veľvyslanca Veľkej Británie a Severného ÍrskaFunkcionári vrtuľníkového krídla privítali veľvyslanca Veľkej Británie a Severného ÍrskaFunkcionári vrtuľníkového krídla privítali veľvyslanca Veľkej Británie a Severného Írska

Autor: por. Michala HALÁSOVÁ , Foto: autor - Dátum: 21.09.2015
Čítanosť: 4352
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share