Preskocit navigáciu

Školenie operátorov na Lešti


Školenie operátorov na Lešti
Začiatkom septembra 2015 sa profesionálni vojaci útvarov Vzdušných síl Slovenskej republiky zúčastnili školenia v priestoroch Centra výcviku Lešť – OdST (Odbor simulačných technológií), pod vedením príslušníkov OdST a nadporučíka Júliusa Prikryla z veliteľstva Vzdušných síl OS SR.
           Vo výcvikovom roku 2015, v termíne od 5. do 9. októbra 2015 je naplánované cvičenie AIR SHIELD 2015 (VZDUŠNÝ ŠTÍT 2015). Jeho cieľom je precvičiť plnenie úloh vybraných príslušníkov vzdušných síl v zabezpečení nepretržitej obrany a ochrany vzdušného priestoru nielen Slovenskej republiky ale aj celej Severoatlantickej aliancie. Úlohy spojené s cvičením budú zamerané aj na overenie schopností v oblasti podpory medzinárodnej vojenskej operácie v priestore svojej zodpovednosti v súlade s prijatými záväzkami.
         Na základe požiadaviek tohto cvičenia sa v dňoch 7. až 11. septembra 2015 uskutočnilo školenie profesionálnych vojakov, ktorí budú pôsobiť v rámci cvičenia AIR SHIELD 2015 ako operátori jednotlivých entít (objektov) simulácie, ktorá bude podporným rozhodovacím prvkom v riadení vzdušnej situácie a tiež základom pre Common Operational Picture (situačný prehľad bojiska) vzdušných zložiek.
     Cieľom školenia bolo ovládanie a riadenie entít v simulovanom priestore tak, aby bola zabezpečená spojitosť velenia a riadenia vzdušného komponentu počas cvičenia AIR SHIELD 2015.

AIR SHIELD 2015AIR SHIELD 2015AIR SHIELD 2015AIR SHIELD 2015

Autor: vk PO , Foto: vk PO - Dátum: 23.09.2015
Čítanosť: 3658
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share