Preskocit navigáciu

Vrtuľníkové krídlo spomína na obete leteckej nehody


Vrtuľníkové krídlo spomína na obete leteckej nehody
Písal sa 9. október 2003, keď sa do zalesneného porastu v katastri obce Pušovce zrútil vojenský vrtuľník Mi-17 patriaci vtedy 3. leteckej základni Prešov. Smrť tu vtedy zastihla všetkých štyroch členov posádky.
 
Minulý týždeň uplynulo od tejto tragickej udalosti už dvanásť rokov. Prešovskí letci však ani po rokoch nezabudli a v piatok 9. októbra 2015 prišli na miesto pádu stroja zapáliť sviečky. Pamiatku pilotov podplukovníka Sagana, kapitána Gromovského, kapitána Nemčíka a palubného technika podpraporčíka Semana si pripomenul zástupca vrtuľníkového krídla podplukovník Peter Fabišík spolu s ďalšími funkcionármi a rodinnými príslušníkmi obetí. Spomienky na profesionálnych vojakov, ktorí prišli o život pri plnení služobných povinností neprerušil ani zvuk vrtuľníka Mi-17, ktorý nad pamätníkom symbolicky preletel.
 
Niekedy vie byť osud až priveľmi krutý, s nikým sa nezahráva, ale niet pochýb o tom, že spomienka na kolegov a priateľov navždy ostane v našich srdciach.
 
Odpočívajte v pokoji!

Vrtuľníkové krídlo spomína na obete leteckej nehodyVrtuľníkové krídlo spomína na obete leteckej nehodyVrtuľníkové krídlo spomína na obete leteckej nehodyVrtuľníkové krídlo spomína na obete leteckej nehodyVrtuľníkové krídlo spomína na obete leteckej nehodyVrtuľníkové krídlo spomína na obete leteckej nehodyVrtuľníkové krídlo spomína na obete leteckej nehody

Autor: por. Michala HALÁSOVÁ , Foto: autor - Dátum: 12.10.2015
Čítanosť: 6005
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share