Preskocit navigáciu

Návšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republiky


Návšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republiky

V utorok 13. októbra 2015 zástupca veliteľa Vzdušných síl OS SR plukovník Vladimír Kováč spolu s veliteľom taktického krídla Sliač plukovníkom gšt. Vladimírom Lisým a veliteľom krídla velenia, riadenia a prieskumu Zvolen plukovníkom gšt. Milošom Mosným privítal na pôde leteckej základne Sliač návštevu členov Výboru pre obranu Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky a Výboru pre obranu a bezpečnosť Národnej rady Slovenskej republiky. Obe delegácie sprevádzal generálmajor Pavel Macko.

Na úvod plukovník Kováč formou multimediálnej prezentácie priblížil hlavné úlohy, ciele a štruktúru Vzdušných síl OS SR. Následne sa ujal slova veliteľ taktického krídla Sliač plukovník gšt. Vladimír Lisý a predstavil históriu, hlavné úlohy a štruktúru krídla. Na záver vystúpil veliteľ krídla velenia, riadenia a prieskumu Zvolen plukovník gšt. Mosný a delegáciám bližšie priblížil koncept RENEGADE.

Pre návštevu bol pripravený zaujímavý program – ukážka leteckých trenažérov, statická ukážka leteckej techniky MiG-29 a L-39 s muníciou. Prítomní mali aj možnosť vzhliadnuť vzlet lietadiel ostrej hotovosti ako kontroly v rámci NATINAMDS. Nasledoval pamätný zápis do kroniky Vzdušných síl OS SR a Taktického krídla Sliač.

Počas celej doby návštevy prejavovali účastníci návštevy svoj záujem kladenými otázkami, ktorými chceli bližšie spoznať problematiku zložitého systému NATINAMDS.


Návšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republikyNávšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republikyNávšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republikyNávšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republikyNávšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republikyNávšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republikyNávšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republikyNávšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republikyNávšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republikyNávšteva Výboru pre obranu a bezpečnosť Českej republiky a Slovenskej republiky

Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: npor. Peter Tkáč - Dátum: 14.10.2015
Čítanosť: 4611
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share