Preskocit navigáciu

Kontrola v Sektore 4


Kontrola v Sektore 4

Nové posily, ktoré prišli do tábora generála Milana Rastislava Štefánika vo Famaguste v septembri, prešli 13. októbra 2015 prvou kontrolou z veliteľstva misie UNFICYP na Cypre. Táto kontrola bola zameraná predovšetkým na personálnu a logistickú oblasť.

Velenie misie z Nikózie zaujímalo ako majú príslušníci na osobnom oddelení veliteľa zorganizované vedenie najdôležitejšej personálnej agendy, vrátane zapracovania všetkých potrebných záležitostí súvisiacich s novou rotáciou. V časti logistiky sa zaujímali najmä o riadenie dodávateľského reťazca a koordináciu potrebných služieb.

Pre kontrolnú skupinu bolo podstatné zachovanie kontinuity práce v Sektore 4 minimálne na rovnakej úrovni ako doposiaľ, čo sa našim príslušníkom darí. Okrem toho si kontrolná skupina preverila, či sa odstránili nedostatky z poslednej kontroly počas rotácie v marci, hoci vo väčšine prípadov šlo len o drobnosti, na ktoré nie sú naši vojaci zvyknutí. Príkladom je používanie drobných elektrických spotrebičov na ubytovniach vojakov, kde sú v porovnaní zo Slovenskom rozdielne normy pripájania do elektrickej siete. Aj keď všetky spolupôsobiace národy pod slovenským velením v tábore generála M.R. Štefánika pristupujú k svojim povinnostiam veľmi zodpovedne, tejto kontrole predchádzala poctivá a náročná príprava.

Tzv. „Supply Chain Management & Service Delivery (SCMSD) – Continuity Audit“ bola v rade prvým preverením od rotácie personálu v sepembri. Sektor 4 čaká ešte niekoľko „návštev“ z hlavného veliteľstva zameraných na operačnú oblasť, ošetrovanie techniky, ako aj plnenie ostatných úloh v priestore nasadenia. Ako na záver zdôraznil veliteľ kontingentu podplukovník Belanský prvé výborné hodnotenie nás preto posiľňuje k ešte k lepším výsledkom.


Kontrola v Sektore 4Kontrola v Sektore 4Kontrola v Sektore 4Kontrola v Sektore 4Kontrola v Sektore 4Kontrola v Sektore 4

Autor: Osobné oddelenie veliteľa , Foto: Operačné oddelenie veliteľa - Dátum: 22.10.2015
Čítanosť: 1299
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share