Preskocit navigáciu

Plukovník Juraj Grivna ukončil pôsobenie v OS SR


Plukovník Juraj Grivna ukončil pôsobenie v OS SR

Dňa 31.10.2015 po viac ako 35 rokoch služby v ozbrojených silách ukončil aktívnu službu profesionálneho vojaka Náčelník odboru plánovania použitia a rozvoja Vzdušných síl OS SR plukovník Ing. Juraj Grivna. Jeho vojenská kariéra začala v roku 1976, kedy nastúpil na Vojenské gymnázium v Banskej Bystrici. Vo vojenskom štúdiu ďalej pokračoval na Vysokej vojenskej technickej škole v Liptovskom Mikuláši. Po jej úspešnom absolvovaní v roku 1984 bol ustanovený do prvej dôstojníckej funkcie u 20. motostreleckej divízie 1. armády Západného vojenského okruhu. Počas svojej vojenskej kariéry zastával mnohé technické a veliteľské funkcie v oblasti PVO a letectva v Čechách aj na Slovensku.

Úspešne absolvoval medzinárodný orientačný kurz štábnych dôstojníkov pri Vysokej škole obrany v Ypenburgu v Holandsku. Plnil úlohy v zahraničí v monitorovacej misii na území Bosny a Hercegoviny, ďalej ako vojenský poradca- predstaviteľ pre letectvo a PVO v zastúpení ozbrojených síl pri stálej delegácii SR pri NATO v Belgicku. V roku 2007 ukončil Kurz národnej bezpečnosti v Národnej akadémii obrany v Liptovskom Mikuláši.

V posledný deň jeho aktívnej služby sa s pánom plukovníkom rozlúčil veliteľ Vzdušných síl brigádny generál Ing. Miroslav Korba, ktorý mu poďakoval za vynikajúcu dlhodobú prácu v prospech VzS OS SR a zaželal mu veľa úspechov v osobnom živote. Zároveň mu odovzdal Pamätnú medailu Náčelníka generálneho štábu OS SR II. stupňa.



Autor: npor. Jana Daňová , Foto: slob. Michal Malček - Dátum: 03.11.2015
Čítanosť: 5415
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share