Preskocit navigáciu

Vzdušné sily si pripomenuli Deň boja za slobodu a demokraciu


Vzdušné sily si pripomenuli Deň boja za slobodu a demokraciu

Slávnostným nástupom si príslušníci veliteľstva vzdušných síl 13. novembra 2015 pripomenuli jednu z významných udalostí novodobých slovenských dejín - 17. november, Deň boja za slobodu a demokraciu. Profesionálni vojaci a zamestnanci si tento deň uctili prečítaním rozkazu prezidenta Slovenskej republiky, v ktorom boli spomenuté udalosti, ktoré vyústili do zmeny spoločensko-politického systému Slovenskej republiky.

Na prečítané slová z rozkazu prezidenta nadviazal vo svojom príhovore aj veliteľ vzdušných síl brigádny generál Miroslav Korba: "Tieto fakty, ktoré máme mnohí určite v živej pamäti, nikdy nestratia svoj význam a budú mať nepochybne veľkú hodnotu aj pre ďalšie generácie“.

Brigádny generál Korba vo svojom príhovore tiež poukázal na hodnoty, akými sú ľudské práva, sloboda a demokracia a zdôraznil význam pripomínania si tohto dňa – Dňa boja za slobodu a demokraciu.

Tento sviatok si v dnešný deň pripomenuli slávnostným nástupom aj profesionálni vojaci a zamestnanci útvarov vzdušných síl.


Slávnostným nástupom si príslušníci veliteľstva vzdušných síl 13. novembra 2015 pripomenuli jednu z významných udalostí novodobých slovenských dejín. 17. November - Deň boja za slobodu a demokraciu si  profesionálni vojaci a zamestnanci uctili prečítaním Slávnostným nástupom si príslušníci veliteľstva vzdušných síl 13. novembra 2015 pripomenuli jednu z významných udalostí novodobých slovenských dejín. 17. November - Deň boja za slobodu a demokraciu si  profesionálni vojaci a zamestnanci uctili prečítaním Slávnostným nástupom si príslušníci veliteľstva vzdušných síl 13. novembra 2015 pripomenuli jednu z významných udalostí novodobých slovenských dejín. 17. November - Deň boja za slobodu a demokraciu si  profesionálni vojaci a zamestnanci uctili prečítaním Slávnostným nástupom si príslušníci veliteľstva vzdušných síl 13. novembra 2015 pripomenuli jednu z významných udalostí novodobých slovenských dejín. 17. November - Deň boja za slobodu a demokraciu si  profesionálni vojaci a zamestnanci uctili prečítaním

Autor: npor. Martina Paľuvová , Foto: slob. Michal Malček - Dátum: 18.11.2015
Čítanosť: 4807
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share