Preskocit navigáciu

Modré barety pod ostrým okom inšpekcie


Modré barety pod ostrým okom inšpekcie

Dňa 12. novembra 2015 hlavná vojenská predstaviteľka misie UNFICYP generálka Kristin LUND, spoločne s jej hodnotiacim tímom z veliteľstva UNFICYP, vykonala inšpekciu v Sektore 4, ktorý je v súčasnej dobe pod velením podplukovníka Miroslava BELANSKÉHO.

Dôvodom pravidelnej inšpekcie, ako to už býva zvykom, bola kontrola kontinuity plnenia operačných úloh po vykonanej rotácii personálu. Inšpekcii predchádzal aj personálny a logistický audit, ktorého výsledky preukázali pripravenosť aj po tejto nemenej dôležitej oblasti.

Generálke bol po jej príchode do tábora veliteľstva Sektoru 4 predstavený kľúčový pesonál a formou brífingu aktuálna situácia v sektore. Tentokrát bola samotná inšpekcia zameraná na operačné oddelenie a jeho schopnosť reakcie, ktoré je pod velením kapitána Stanislava VANÍKA. Hlavným cieľom bolo preverenie zosúladenia jednotiek, ich reakcií a funkčnosti informačného toku zložiek sektoru počas navodenej situácie v priestore nárazníkovej zóny. Jednotky boli preverené z reakcie na možný incident v priestore pôsobenia ako aj potláčanie davu demonštrujúcich farmárov v nárazníkovej zóne, Scenár incidentu bol pripravený do posledných detailov tak, aby sa čo najviac podobal reálnej situácii a jej zvládnutiu v prípade skutočného incidentu.

Toto cvičenie, takmer totožné s možnou reálnou situáciou nasadenia sektorových záloh, bolo precízne preverené tým spôsobom, že inšpekčný tím rozmiestnil rozhodcov na rôznych stanovištiach sektoru s cieľom pozorovať činnosť a reakcie personálu.

Sektor 4 pod hlavičkou Slovenského kontingentu opäť svojim úsilím, kvalitnou pripravenosťou a profesionálnym prístupom nesklamal. Dôkazom čoho boli aj záverečné slová a poďakovanie generálky a jej inšpekčného tímu veliteľovi SLOVCON a jeho príslušníkom za kvalitne odvádzanú prácu v prospech misie UNFICYP.


Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie Modré barety pod ostrým okom inšpekcie

Autor: Osobné oddelenie veliteľa , Foto: nrtm. Juraj Hladký - Dátum: 20.11.2015
Čítanosť: 1161
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share