Preskocit navigáciu

Inšpekčný tím prišiel aj k ženistom


Inšpekčný tím prišiel aj k ženistom

V mesiaci november 2015 navštívila hlavná vojenská predstaviteľka misie generálmajorka Kristin Lund v rámci svojho programu inšpekcií v sektoroch a priamo podriadených jednotkách aj ženijnú jednotku veliteľstva UNFICYP v Nikózii.

Jej inšpekčný tím tvorili príslušníci veliteľstva misie UNFICYP na čele s náčelníkom operačnej skupiny podplukovníkom Fernandom De La Vegom, náčelníčkou personálno-logistickej skupiny podplukovníčkou Sonyou Summersgill a osobným starším dôstojníkom majorom Christaianom Kvamme.

Cieľom inšpekcie bolo preveriť pripravenosť ženijnej jednotky na plnenie úloh po rotácii september 2015. Rovnako preverovali aj stav prípravy hliadkovacích ciest v súvislosti s prichádzajúcim zimným obdobím a stav realizácie prebiehajúcich stavebných projektov.

Inšpekcia bola zahájená na brífingovej miestnosti ženijnej čaty v tábore „Tatry“ oboznámením sa s aktuálnou situáciou a pracovnými úlohami formou informačného brífingu a zodpovedaním na dodatočné otázky členov tímu. Brífing vykonal osobne náčelník ženijnej služby podplukovník Pavol Kobík, ktorý patrí tiež k novým príslušníkom slovenského kontingentu a prišiel do operácie UNFICYP z predchádzajúcej pozície veliteľa práporu logistickej podpory 2.mb v Prešove.

Po úvodnom zoznámení sa s plnením úloh nasledovala rýchla prehliadka malého tábora, kde žijú slovenskí ženisti, aby sa inšpekčný tím mohol premiestniť na neďaleké pozorovacie miesto OP-201, kde práve ženisti odstraňovali nepoužiteľnú pozorovaciu vežu. Samotná generálka mala možnosť osobne obsluhovať nadstavbu žeriavu typu AD 10 a naložiť konštrukciu veže na nákladný automobil. Týmto výkonom sa symbolicky zapojila do rozsiahleho projektu misie – tzv. OP Clean, ktorý má za cieľ renováciu alebo odstránenie rokmi zničených pozorovacích miest v celej nárazníkovej zóne.

Záverom inšpekcie bolo odovzdanie upomienkového predmetu pre hlavnú veliteľku od slovenských ženistov a poďakovanie za podporu a spoluprácu. Z jej úst na oplátku zazneli pochvalné slová smerom k ženistom a veľmi ocenila entuziazmus, s ktorým jednotka pracuje a podporuje misiu UNFICYP.


Inšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistomInšpekčný tím prišiel aj k ženistom

Autor: pplk. Pavol Kobík , Foto: nrtm. Juraj Hladký - Dátum: 27.11.2015
Čítanosť: 5056
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share