Preskocit navigáciu

Výber najlepších vojakov hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov vzdušných síl


Výber najlepších vojakov hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov vzdušných síl

V utorok, 1. decembra 2015, posudzovala v priestoroch Veliteľstva VzS OS SR Zvolen 6 členná komisia, pod vedením veliaceho poddôstojníka vzdušných síl štábneho nadrotmajstra Petra Kuku, kandidátov na ocenenie „Najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníka VzS OS SR za výcvikový rok 2015“. Z podriadených útvarov vzdušných síl bolo nominovaných 5 príslušníkov z radov mužstva a 5 z poddôstojníckeho zboru, ktorí vzorne reprezentovali svoje útvary.

Už len samotná nominácia predstavuje pre profesionálneho vojaka česť a ocenenie jeho kvalít. Pre ostatných sa stáva motiváciou zlepšovať sa nielen v rámci odbornosti, ale klásť dôraz i na morálny kredit, vojenské vystupovanie a celkovú pripravenosť plniť naplno všetky požiadavky spojené s vojenskou profesiou.

Okrem splnenia základných podmienok, rozhodovala pri výbere najlepšieho vojaka spomedzi mužstva VzS, osobná iniciatíva pri samostatnom rozvoji a vzdelávaní sa ako ak výborné výsledky dosiahnuté pre preskúšaní z jazykových znalostí desiatnika Miroslava Šendelu, príslušníka Protilietadlovej raketovej brigády Nitra.

Za najlepšieho poddôstojníka VzS za rok 2015 komisia zvolila veliaceho poddôstojníka 3. roty rádiolokačného prieskumu Ožďany, príslušníka Práporu rádiolokačného prieskumu Zvolen nadrotmajstra Rastislava Skubeňa, ktorý svojimi dosiahnutými výsledkami vzorne reprezentuje OS SR.

Najlepší poddôstojník VzS OS SR za VR 2015 bude reprezentovať VzS v stredu 9. 12. 2015 na výbere Najlepšieho poddôstojníka za OS SR, ktorý sa uskutoční v priestoroch Veliteľstva vzdušných síl vo Zvolene.


Výber najlepších vojakov hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov vzdušných sílVýber najlepších vojakov hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov vzdušných sílVýber najlepších vojakov hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov vzdušných sílVýber najlepších vojakov hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov vzdušných sílVýber najlepších vojakov hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov vzdušných síl

Autor: šbnrtm. Peter Kuka , Foto: VVzS - Dátum: 03.12.2015
Čítanosť: 5855
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share