Preskocit navigáciu

Návšteva inšpekčného tímu z Ukrajiny na prešovskom krídle


Návšteva inšpekčného tímu z Ukrajiny na prešovskom krídle
Dňa 24. novembra 2015 prijal veliteľ prešovského vrtuľníkového krídla plukovník Róbert Tóth delegáciu inšpekčného tímu z Ukrajiny. Účelom návštevy bolo vykonanie inšpekcie vo vymedzenej oblasti podľa prijatého notifikačného formátu Viedenského dokumentu 2011 a na základe Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a kabinetom ministrov Ukrajiny o doplnkových opatreniach na budovanie dôvery a bezpečnosti.
Hostia sa po úvodnom slove veliteľa krídla oboznámili počas prezentácie s hlavnými úlohami, ktoré vrtuľníkové krídlo plní, akou leteckou technikou disponuje a tiež s participáciou krídla v misiách NATO, EU a UN. V závere vystúpenia veliteľ spomenul aktivity krídla v prospech verejného sektoru, akými sú najmä hasenie požiarov.
Inšpekčná skupina mala počas vyhodnocovacej návštevy možnosť vidieť ukážku prác na technickej letke opráv a predpísaných prác, navštívila vrtuľníkový simulátor Mi-17 MODER a prezrela si priestory veže riadenia letovej prevádzky.
Na záver návštevy, ktorá sa niesla vo veľmi priateľskom duchu, predstavitelia oboch strán vysoko ocenili možnosť vzájomnej výmeny informácií a vyjadrili spokojnosť s priebehom celej aktivity.

Návšteva inšpekčného tímu z Ukrajiny na prešovskom krídleNávšteva inšpekčného tímu z Ukrajiny na prešovskom krídleNávšteva inšpekčného tímu z Ukrajiny na prešovskom krídleNávšteva inšpekčného tímu z Ukrajiny na prešovskom krídleNávšteva inšpekčného tímu z Ukrajiny na prešovskom krídleNávšteva inšpekčného tímu z Ukrajiny na prešovskom krídleNávšteva inšpekčného tímu z Ukrajiny na prešovskom krídleNávšteva inšpekčného tímu z Ukrajiny na prešovskom krídle

Autor: čat. Eva FLAŠKOVÁ , Foto: vkPO - Dátum: 04.12.2015
Čítanosť: 4349
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share